SKI: Natt til tirsdag 28. februar var det mange som var ute med kameraet og sikret seg bilder av nordlyset, og flere av disse delte bildene med ØBs lesere.

På forhånd var det varslet at det kunne bli gode muligheter for å se nordlyset også på østlandet den kvelden og natten. Og bildene tatt av ØBs lesere viser at nordlyset var godt synlig over hele distriktet.

Fullt så mange fikk kanskje ikke med seg at nordlyset flakket over distriktet natt til torsdag denne uken, selv om det også denne uken var varslet muligheter for å se nordlyset i distriktet.

På vei hjem

Men en av dem som fikk det med seg, var Jan Aasgaard. Han forteller at han tok bilder av nordlyset fra klokken kvart over tolv til ti over halv ett natt til torsdag, da han var på vei hjem fra Gardermoen.

– Jeg fikk varsling om nordlys litt tidligere, så jeg kjørte innom Oppsandveien for å se hvor det var sterkt nok til å få tatt bilder, forteller han.

På bildet og timelaps'en ser man altså hvordan nordlyset kunne oppleves fra Oppsandveien i Ski. Ifølge Aasgaard så han imidlertid nordlyset enda kraftigere for to uker siden.

Nordlysvarsel finner man blant annet på Yr.no, under fanen «I nærheten».

HER SER DU BILDER FRA SLUTTEN AV FEBRUAR: