Gå til sidens hovedinnhold

Skal de eldre låne penger til å betale eiendomskatt?

Det har de siste dagene pågått en debatt om eiendomskatt etter at Jon-Finngard Moe og Maja Ratkje i MDGs kommunestyregruppe har lansert ideen om å innføre eiendomskatt i Nordre Follo. De skrev også at de eldre som ikke har råd til å betale denne skatten kunne låne penger eller stå i gjeld til kommunen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserbrev fra MDG i Østlandets Blad i dag blir mine meninger omtalt som "skrekkeksempler". Sånn går det altså når noen tar MDGs løsninger på alvor. I mine uttalelser i sosiale medier og lokal-media har jeg bare tatt utgangspunkt i det MDG-representantene selv har skrevet. De mener altså det er "skrekkeksempler når jeg tillater meg å stille spørsmål ved deres egne forslag.

Det er på kanten til patetisk når de hevder at de ikke representerer MDG i denne saken, og da hevder dette er deres private mening. Hvis dette er forslag MDG ikke stiller seg bak, synes jeg ikke to av MDGs fremste representanter skal fronte det. For oss andre er de folkevalgte i MDG og ikke privatpersoner.

MDGs varaordfører, Hans Martin Enger, har skrevet på Facebook at han ikke synes det er en god løsning at eldre skal ta opp lån for å betale eiendomsskatt.

MDG må gjerne ha som kampsak å skattlegge alle som er så uheldig å eie en bolig, men de kan ikke på ramme alvor mene at eldre skal låne penger for å betale skatten. Eller få utsatt å betale skatten, som er en annen løsning de har lansert. Det siste vil jo føre til at de eldre bygger opp en stor gjeld til kommunen. Denne må de på en eller annen måte betale. Hvis vedkommende faller fra, vil gjelden overføres til arvingene.

Vi vet at MDG gjerne vil innføre eiendomsskatt i Nordre Follo. Dette er FrP i mot. Vi er selvfølgelig også i mot forslaget om å oppfordre eldre til å låne penger hvis de ikke makter å betale denne skatten. Men det blir for dumt når MDG-representantene mener de ikke var MDG-representanter da de fremmet denne saken i sosiale medier, Østlandets Blad og Oppegård Avis. Når to av fem kommunestyrerepresentanter fra MDG mener noe, må man jo regne med at noen reagerer på det.

Kommentarer til denne saken