DRØBAK/MOSS/KOLBOTN: En melding gikk ut til alle foresatte for elever ved Drøbak skole, som ligger rett ved Frogn rådhus.

I meldingen fra skolens ledelse ble det opplyst at en hvit bil, muligens kassebil, var observert ved skolen. En mann skal ha forsøkt å lokke skolebarn inn i en bil, så langt Amta erfarer uten å lykkes.

– Dette er alles mareritt, sier Ann-Helen Vekterli, som er en av foreldrene som mottok meldingen.

Hun synes det er viktig at så mange som mulig blir klar over tilfellet og advart, slik at man kan være ekstra forsiktige og observante.

– Hvor bekymret blir du når du hører om dette?

– Vi har aldri før fått en slik melding, så når sånt skjer blir man selvsagt bekymret. At noen i det hele tatt prøver å lokke barn, er en ekkel tanke, og i dette tilfellet virker det ikke som noen har misforstått, sier Vekterli.

Politianmeldt

Rektor Frank Westby bekrefter at de er i dialog med politiet, men har sparsommelig med informasjon og ingen detaljer om hvor og hvordan forholdet skal ha skjedd.

– Gjør dere noen ekstra tiltak ved skolen når slike hendelser observeres eller meldes fra om?

– Vi har ansvar for elevene fra de kommer til de forlater skolens område. Når elevene er utendørs i skoletiden, er det voksne til stede. Om eventuelle tiltak utenfor skolens område utenom skoletid må dere høre med politiet, sier rektoren.


Tar situasjonen på alvor

Amta har torsdag vært i kontakt med seksjonsleder for nærpoliti, Marius Gunnerud, for å høre hva de gjør videre med anmeldelsen.

– Vi har fått inn en del tips vedrørende dette og ønsker å få inn all informasjon som finnes, gjerne så detaljert man kan. Tipsene tar vi til oss og jobber med og vi forstår veldig godt at man blir bekymret.

Han er opptatt av at informasjonen kommer til politiet, og ikke i andre medier.

– Vi tar dette svært alvorlig. Vi vil helst at tipsene går til oss i politiet. Jeg forstår man vil hjelpe hverandre, men det er ikke alltid den beste måten å forebygge på ved å legge det ut på sosiale medier, sier Gunnerud.

Gunnerud er opptatt av viktigheten med å ikke skape frykt.

– Norge generelt er et trygt land å leve i. Det er trygt å gå til skolen her i Norge. Det er viktig at man ikke går rundt og bekymrer seg for at noe skjer, avslutter Gunnerud.

Fulgte etter tenåring på Kolbotn

Også på Kolbotn var det en skremmende episode denne uka, som ØB tidligere har skrevet om.

Klokken halv to onsdag fikk Øst politidistrikt melding om at en mann hadde oppført seg skremmende og plagsomt overfor en jente i tenårene på strekningen mellom Kolbotn stasjon og Kolbotn skole.

– Vi har vært og kikka litt men ikke funnet tak i personen, sier seksjonsleder nærpoliti Marius Gunnerud i Øst politidistrikt til ØB.

Politiet har ikke mye informasjon om mannen, men han skal ha hatt et ikke-nordisk utsende, helt hvite klær og bar på en bag. Han skal ikke ha gjort noe fysisk mot jenta.

– Men han ville ha henne med seg og tok tydeligvis ikke et nei for et nei. Hvis noen kjenner han, vil vi gjerne ha en prat med han, understreker Gunnerud.

Beskrivelsen av mannen er sendt til operasjonssentralen, og foreldrene til jenta er varslet.

Niåring skal ha blitt forsøkt lokket inn i bil

Klokken 19:12 tirsdag kveld fikk politiet melding om nok et mulig bortføringstilfelle i Moss. Denne gangen skal en gutt på ni år ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved Ekholt skole.

– Politiet dro til stedet og snakket med gutten og faren hans. Gutten beskrev vedkommende som en mann i 40-årene med lys hud, og kjørende i en sort personbil med et øvelseskjøringsskilt, forklarer krimsjef Silje Vestad ved Moss politistasjon til Moss Avis.

Krimsjefen understreker at patruljeringen rundt Ekholt har blitt styrket siden hendelsen, og oppfordrer vitner eller vedkommende som kan gjenkjenne seg selv i beskrivelsen om å ta en prat med politiet for å oppklare situasjonen.

– Vi har ikke opprettet en sak på det, men vi ønsker likevel å komme til bunns i situasjonen. Vi tar henvendelsen på alvor og må undersøke hva det er som kan ha skjedd, forklarer Vestad.

Politiet utelukker ingen hypoteser for øyeblikket, og én av politiets mulige forklaringer er at vedkommende hadde en uærlig intensjon.

«Alle» bruker veien, men hva den heter strides det om: – Alle jeg kjenner kaller den Sikksakkveien

Dag gir seg etter flere år - nå overtar Stian

Jonas (18) og Nikolai (18) skal snart opp til eksamen for første gang: – Tenk at dette er så avgjørende

Krever fortgang på stasjonen: – Har vi vært med i et spill for galleriet?

Ungdom gikk amok med restaurantens møbler: – Holdt på å få stol i hodet