Nå må du passe på skatten din!

 *** Local Caption *** Informasjon om skattekortet 2016 sendes nå til 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister.

*** Local Caption *** Informasjon om skattekortet 2016 sendes nå til 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skattekortet for 2016 sendes nå til 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister.

DEL

Fra tirsdag og dagene framover sender Skatteetaten ut informasjon om skattekortet for 2016 til over 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister. Selve skattekortet slipper du å levere til arbeidsgiveren.

I skattetrekksmeldingen ser du hvilke opplysninger Skatteetaten har lagt til grunn for beregning av skattetrekket for 2016. Skattetaten ber deg sjekke opplysningene nøye.

– Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradrag bør du endre skattekortet slik at skatten du trekker i 2016 blir riktigst mulig, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.

– Har du bare én arbeidsgiver, vil eventuelle lønnsendringer tas høyde for med tabellkortet. Har du derimot flere arbeidsgivere og prosentkort, bør du endre skattekortet hvis lønnen endrer seg. Det samme gjelder om du har tatt opp lån i løpet av året i forbindelse med kjøp av bolig, påpeker Holter.

Overgang fra lønnsinntekt til trygd eller pensjon er også eksempler på når skattekortet bør endres.

Dersom grunnlaget ikke stemmer, er det enkelt å gjøre dette på skatteetaten.no.

Du kan sjekke hva arbeidsgivere har rapportert om arbeidsforhold og lønnsopplysninger hittil i år ved å logge deg inn på Altinn og søke opp tjenesten «Mine inntekter og arbeidsforhold». Rapporten viser oppsummerte opplysninger hittil i år. Tjenesten er et godt verktøy for å sammenligne tallene som er lagt til grunn i skattetrekksmeldingen.

Når du gjør endringer på skattekortet, får arbeidsgiver automatisk tilgang til det nye skattekortet ditt elektronisk fra Skatteetaten. Dermed trenger du fortsatt ikke levere noe til arbeidsgiver.

Frikortbeløpet for 2016 er på 50.000 kroner. Det betyr at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt dersom du tjener under 50.000 kroner i året.

– Regner du med å ha flere arbeidsgivere i løpet av inntekståret, må du huske å fordele beløpet på alle arbeidsgiverne. Hvis du vet at du kommer til å tjene over 50.000 kroner i løpet av året, bør du bestille skattekort for å unngå restskatt, uttaler Mariken Holter. (ANB)

Artikkeltags