Gå til sidens hovedinnhold

Bank-ID fikset ikke skattemelding-pågangen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var rekordstor pågang for å sjekke skattemeldingen på Altinn 4.april. Det skapte trøbbel for alle som ville logge inn med Bank-ID.

Pågangen i ID-porten var så stor at enkelte brukere ikke fikk logget inn med en gang.

Siden skattemeldingen ble tilgjengelig ved midnatt, hadde det fram til klokken ni tirsdag morgen vært over 1,2 millioner innlogginger.

- Det er stor pågang, og da kommer det slike kømeldinger, forklarer Thomas Aleksander Ege i kommunikasjonsenheten hos Skatteetaten overfor Nettavisen.

2,8 millioner ligger an til å få penger tilbake på skatten

Fra midnatt ble nærmere 4,8 millioner skattemeldinger lagt ut. Og de fleste får penger tilbake, mens bare to av ti får skattesmell.

Du kan merke deg ordet med en gang – fra i år heter det skattemelding og ikke selvangivelse etter en lovendring fra nyttår.

– Cirka 2,8 millioner ligger an til å få penger tilbake, mens om lag 740.000 ser ut til å få restskatt, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NTB.

Det er ganske små endringer fra i fjor. Det gjelder også beløpene. De som får penger igjen, får i snitt 11.000 kroner, mens cirka 26.000 kroner er gjennomsnittsbeløpet for dem som får restskatt.

– Hovedårsaken til at en del får baksmell og andre får penger igjen, er endringer som skjer i livet til hver enkelt. Endringene påvirker skatten etter at man har fått antatt inntekt og beregnet skatteprosent, sier skattedirektøren.

Kommentarer til denne saken