Skautraver`n-jakt forebygger brakkesyke. Nå fjernes alle klemmer for å forhindre koronasmitte

UT PÅ TUR: God forebygging mot brakkesyke, skrev stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad fra Langhus da hun ble med barn og barnebarn på Skautraver-tur i helgen.

UT PÅ TUR: God forebygging mot brakkesyke, skrev stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad fra Langhus da hun ble med barn og barnebarn på Skautraver-tur i helgen. Foto:

Av

Skautraver`n er i full gang, og i disse koronatider er det mange som bruker turorienteringen som et påskudd til å komme seg ut og trekke frisk luft. Nå skal alle postene gjøres koronasikre.

DEL

NORDRE FOLLO: Da kalenderen viste 10. februar og vi ikke hadde sett noe til vinteren, begynte vi i Nordre Follo Orientering å sette ut vårens Skautraverposter. Nå er postene på plass i alle områder unntatt Svartskog, hvor de vil komme på plass i løpet av mars. Mange våryre skautravere har allerede startet postjakten. Snøen som kom for en drøy uke siden, er nå borte, og postene står klare til å ta imot besøk!

Turorientering bør være en fin aktivitet i disse koronatider når treningssentre og andre aktivitetstilbud er stengt. I skogen er det lett å holde avstand. Men også i skogen må man følge de anbefalte råd fra helsemyndighetene med hensyn til kontakt mellom mennesker, hygiene og så videre. Et tips kan også være å unngå å sette fingeren på stemplingsklemmen, men i stedet skrive postkoden på stemplingskortet. Eller man kan benytte nettklipping, det er det de fleste gjør.

– Det skjer stadig noe! Nå har vi fått beskjed fra Orienteringsforbundet om å fjerne stemplingsklemmene helt. Vi valgte løsningen med melding på postene fordi mange klemmer er rustet fast og vanskelig å fjerne. Men vi får ta en ny runde. Klemmene vil bli fjernet etterhvert, skriver Anne Marit Færden i en epost til ØB mandag ettermiddag.

Hva er Skautraver’n?

Skautraver'n er turorienteringen i Sørmarka. Den arrangeres av Nordre Follo Orientering, som er det nye navnet på Kolbotn og Skimt Orienteringslag. Som vanlig tilbyr vi et par svært enkle turer for at terskelen skal være lav for nye utøvere. De enkleste turene er grønne turer langs stier fra Stallerudhytta og rundt Hebekkmåsan i Nøstvedtmarka. Disse turene kan lastes ned gratis fra vår nettside på https://turorientering.no/ksol/turer/2020/. Deretter kan man fortsette med blå turer, for eksempel på Langhus og på Grønliåsen. De blå turene følger også i hovedsak stiene, men her må man som regel ta av fra stien og bevege seg litt inn i terrenget for å finne posten. De røde turene lengre til skogs er beregnet på mer erfarne skautravere som trenger en ekstra utfordring. Skautraver'n tilbyr i år to grønne, seks blå og fire røde turer. I tillegg inviterer vi til gjesteturer i Østmarka, hvor vi besøker postene i Oppsal IFs turorientering, Ola Dilt.

Skautraver'n er en utmerket familieaktivitet. I turorientering er hver post er et turmål. Dette motiverer barna til å strekke seg litt lengre. De grønne turene er ideelle for barn, de har enkle poster langs veier og stier, og barna kan delta aktivt i kartlesingen. De blå turene kan ofte deles i to med forskjellig utgangspunkt hvis de blir for lange for de minste barna.

Du får kjøpt skautraverkonvolutten med kart, klippekort og annen informasjon hos Norli Bokhandel, CircleK på Langhus, GSport på Vinterbro, Anton Sport på Kolbotn torg og hos Plantasjen Kolbotn på Sofiemyr. Bibliotekene, som også vanligvis selger skautraverkonvolutten, er nå stengt.

Artikkeltags