Gå til sidens hovedinnhold

Skautraver-sesongen er allerede i full gang

De ivrigste Skautraverne er allerede i gang med å jakte på årets poster. De første postene ble satt ut midt i februar, og nå er alle vårpostene på plass i skogen.

NORDRE FOLLO: Det har vært mye is på stiene i starten av sesongen, men folk har utstyrt seg med piggsko, brodder eller skistaver og tatt seg frem mellom postene. I skrivende stund er det fortsatt noe snø i terrenget, men frem mot påske regner vi med at det meste av snøen og isen forsvinner, kanskje med unntak av Gaupesteinmarka der snøen vanligvis ligger lengst,

Beste tips er å starte med postene fra Ingierstrand på HvitebjørnkartetSkautraver'n hadde en fantastisk sesong i fjor med hundrevis av nye deltagere.

Vi håper selvfølgelig at disse kommer tilbake i år og at enda flere skal oppleve gleden ved å finne frem i ukjent terreng ved hjelp av kart og kompass. Man kan starte med enkle turer der postene ligger i nær tilknytning til stiene og så utvide repertoaret etterhvert. Les om Skautraver'n på nettsidene til Nordre Follo orientering: Skautraver'n

– Vi har i år turer på Hvitebjørnåsen, Pinnåsen, Slettåsen, i Holstadmarka, ved Bukkesti, i Skeidarkollenområdet og i Gaupesteinmarka. Konvolutt med syv kart, registreringskort kan bestilles tilsendt fra ved å sende en bestilling til anne.marit.farden@gmail.com. De fleste utsalgsstedene for skautraverkonvolutten er rammet av koronanedstengingen frem til 11. april. Bare CircleK på Langhus har åpent, og stasjonen ber oss minne om å bruke munnbind og at det skal være maks fem kunder inne i butikken samtidig. Vi har også etablert et tilbud om forhåndsbestilling av konvolutter for utlevering torsdag 25.. mars på to steder i Oppegård og Ski, les mer om dette på nettsidene, skriver Skautraver-leder Anne Marit Færden.

Kommentarer til denne saken