Ski-elevene Anine, Eirin, Linn og Bartek får unik sjanse i Operaen: – Nå får vi en smak av hvordan det er å jobbe med dette profesjonelt

STOLTE: Talentprosjektet i Operaen har med fire dansere fra Ski videregående skole. Fra venstre Anine Suhrke fra Kolbotn, Eirin Netskar fra Langhus, Linn Straumfors fra Drøbak og Bartek Widerski fra Solbråtan.

STOLTE: Talentprosjektet i Operaen har med fire dansere fra Ski videregående skole. Fra venstre Anine Suhrke fra Kolbotn, Eirin Netskar fra Langhus, Linn Straumfors fra Drøbak og Bartek Widerski fra Solbråtan. Foto:

Fire elever fra danselinja ved Ski videregående skole er plukket ut til danseformidlingsprogrammet På tå hev i Operaen.

DEL

SKI: Det er noen spennende førjulsdager for førsteklassingen Bartek Widerski fra Solbråtan og tredjeklassingene Anine Suhrke fra Kolbotn, Eirin Netskar fra Langhus og Linn Straumfors fra Drøbak.

– Nå får vi en smak av hvordan det er å jobbe med dette profesjonelt, sier de fire danseelevene.

På tå hev er et danseformidlingsprogram rettet mot ungdomsskolen og den videregående skole. Tusenvis av ungdommer har vært med på danseworkshops. Den Norske Opera & Ballett knytter bånd til dansemiljøer over hele Norge på denne måten.

44 unge dansere fra over 10 fylker over hele Norge har fått muligheten til å utfordre seg selv gjennom intensiv dansetrening, og nå samles de på Scene 2 i Operaen for årets forestillinger torsdag og fredag kveld.

Forestillingen består av tre nye verk koreografert av Nasjonalballettens egne dansere.

– Får nye impulser

– Vi var også anbefalt fra skolen om å komme til Operaen. De hadde workshop på skolen, og det fungerte som audition, sier Bartek Widerski.

En ting er å jobbe med profesjonelle fra Operaen som jobber med dans både på og bak scenen. Det er også fint å snappe opp ting fra dyktige jevnaldrende:

– Vi får også jobbe med folk fra andre skoler og få nye impulser. Når vi er her på skolen, har vi hatt de samme koreografene i tre år. Da er det veldig givende å jobbe med noen som har andre erfaringer. Vi lærer mye av koreografene og dem vi danser sammen med. Vi får utvidet repertoaret vårt og blir kjent med mange nye, sier Linn, Anine og Eirin.

Talentprosjekt i Operaen med dansere fra Ski videregående skole.

Talentprosjekt i Operaen med dansere fra Ski videregående skole. Foto:

Gode jobbutsikter

Bartek Widerski har gode jobbutsikter etter hvert, siden det er større mangel på mannlige dansere enn kvinnelige dansere.

– Jeg er fornøyd fordi det er lettere for gutter å få jobbe med dans. Men samtidig vet jeg at det blir vanskeligere, for arbeidsgiverne forventer mer av guttene, sier han.

– Var det noe spesielt som gjorde at du valgte å satse på dans?

– Jeg har lyst til å jobbe med dans senere, så derfor begynte jeg her på danselinja. Det er bra at jeg kan utvikle meg videre gjennom spennende prosjekter, sier Bartek Widerski.

Bartek Widerski og de tre andre danserne fra Ski videregående skole har en spennende uke På Tå Hev i Operaen.

Bartek Widerski og de tre andre danserne fra Ski videregående skole har en spennende uke På Tå Hev i Operaen. Foto:


– Trives kjempegodt

De tre medelevene er enige. De får utviklet seg faglig på en skole med dyktige pedagoger.

– Jeg kunne aldri forestille meg å gå en annen linje. Jeg trives kjempegodt. Det er fint å få gjøre det jeg elsker også på skolen og ikke bare måtte ta klasser på kveldstid, og få lov til å danse enda mer, sier Eirin Netskar.

– Jeg liker veldig godt jazz og generelt samtidsdans og moderne dans, danse som jeg vil og ha frie bevegelser, sier Anine Suhrke.

– Jeg liker det meste, men er mest trent i moderne dans, så det er det jeg trives aller best med, sier Linn Straumfors.

Artikkeltags