SKI: – Han er et eksempel på at det er mulig å bli god ved å være dedikert, og jobbe knallhardt. Du må satse. Han var i samme alder som mange av de yngste hos oss da han startet med bryting, sier trener Daniel Sigde, om Exauce Mukubu, eller bare «Exo» på folkemunne.

23-åringen har tre NM-gull og fikk kongepokalen i 2020. I fjor tok han VM-gull i 82-kilosklassen under U23-VM i Spania

«Exo» er født i Den demokratiske republikken Kongo. Han kom til Norge og Vadsø som flyktning, sammen med moren og fire søsken i 2009. Nå representerer han Oslo-klubben Sportsklubben 09.

Sigde forteller om en Ski-gjeng som ble noe starstruck.

– Dette er stor motivasjon for dem. Vi snakker om en knallgod bryter her. Han holdt hele treningsøkta. Alle syntes det var både skremmende og kult da han gikk rundt og instruerte, forteller Sigde.

Dette var første gang en landslagsbryter besøkte Ski. Sigde er glad for at «Exo» tok turen innom, og det er slik at klubbene bidrar med litt kroner i kassa når de får besøk av landslagsbrytere.

– Det er ikke fett å være landslagsbryter i Norge. Det er et slit økonomisk for dem som virkelig vil satse. De sper på lønna litt ved å reise rundt slik som dette, og vi er veldig glad for at vi kan bidra, og samtidig gi litt inspirasjon til våre egne brytere, sier Sigde.