Ski Høyre er desperate og vingler som de aldri har gjort i de 40 år jeg har deltatt i lokalpolitikken

Ove Kjølstad.

Ove Kjølstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre lider åpenbart av sterk kortidshukommelse, skal vi tro innsender av dette innlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ski Høyre er desperate og vingler som de aldri har gjort i de 40 år jeg har deltatt i lokalpolitikken. I kommunestyret onsdag 12. juni så vi det. På inn-pust var Høyre opptatt av å få ros for at de samlet alle partiene om å kutte i kommunens budsjett i juni 2018. På ut-pust slaktet de i realiteten det samme vedtaket med å si at kommunen ikke har økonomisk styring. Hvis vedtaket for et år siden ikke var bra nok så har de seg selv å takke. Det er lenge siden jeg har sett at noen har bitt seg selv i halen så ettertrykkelig.

Høyre har gjennom flere ØB oppslag forsøkt å presentere sin egen versjon av årsregnskapet for kommunen i 2018 hvor de forsøker å fremstille et overskudd som et underskudd. De forsøkte flere ganger å ta rådmannen til sin inntekt, men det fikk en flau ettersmak da rådmannen fra talerstolen tok klar avstand fra Høyres retorikk.

Høyre lider åpenbart av sterk kortidshukommelse. Etter at man i juni 2018 var klar over at Ski kommune ville ha en stram økonomi fremover så gikk man ut i ØB og kritiserte 2019-budsjett for å være for lite spenstig. Da hadde man glemt det økonomiske alvoret. Og i juni 2019 er man igjen klar over det økonomiske alvoret og har glemt at man for et halvt år siden kritiserte at det ikke var spenstig nok. Det er ingen konsistens i Ski Høyres vurdering av den økonomiske situasjonen.

I realiteten har ikke Høyre noen alternativ økonomisk politikk til den som føres i Ski i dag annet enn at man vil selge eiendom. Jeg registrerer at ledelsen i Ski Høyre vil selge unna deler av Ski kommuneskoger. Samtidig registrer jeg at andre deler av Ski Høyre gjentatte ganger forteller hvor bra det har vært for Ski kommune å ha kommuneskogene som en økonomisk bidragsyter. Erfaringsmessig er salg av kommunal eiendom en langdryg prosess. Høyre er ikke tydelig på hvor fort man får solgt, hvor mye man kan forvente å få og hva man skal bruke pengene til. Jeg mistenker at Høyre ikke vil bruke pengene bare til å betale gjeld, men for å bruke penger til å finansiere høyere drift enn det som regningsvarende. Det var inntrykket Høyre ga under kommunestyremøtet. Det blir som å pisse i buksa. Den varmen du får er kortvarig.

Kommunestyremøtets behandling av regnskapet for 2018 kan oppsummeres enkelt: Kommunen har en stram økonomi, men en god økonomistyring.

Kommunens stramme økonomi kommer av at man har investert stort i forkant av ny utbygging. En utbygging som om noen år vil gi mange nye skattebetalere og igjen bedre økonomi. Tilsvarende er situasjonen i Oppegård og deres Høyreordfører, og Høyres felles ordførerkandidat i den nye kommunen, er åpenbart helt uenige med Ski Høyres syn på den økonomiske situasjonen. Det fremkom i ØB 13. juni.

Det siste eksemplet på desperasjonen i Ski Høyre det kom lørdag 15. juni da man på stands på Bøleråsen fremsatte helt uriktige påstander om at Nordre Follo Arbeiderparti er tilhengere av eiendomsskatt. Desperasjonen har virkelig tatt Ski Høyre når de åpenbart lyver på stand.

Ove K Kjølstad, Listekandidat for Nordre Follo Arbeiderparti, Ski

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken