SANDNES: To lokale jenter gikk helt til topps under helgens innendørs NM i mangekamp i Sandneshallen.

Oppegård-jenta Caroline Fleischer tok gull i seniorklassen.

Fleischer fikk poengsummen 3626. Mai Brit Berge ble nummer to med 3509.

Det var på den avsluttende 800 meteren at Fleischer gjorde kort prosess med konkurrentene. Før den avsluttende øvelsen i 5-kampen lå hun som nummer tre. 2:15,49 var imidlertid nok til å smadre de andre. Fleischer var rundt 11 sekunder foran nummer to, Berge, i mål på 800-meteren.

– Jeg er ikke fornøyd med mangekampen totalt, til det hemmet foten meg altfor mye. Men det er uansett gøy å bli norsk mester. Hekkeløpet var et løft, og viser at jeg har gjort mye riktig i høst. Bare jeg får orden på foten skal det bli bra.

Gull til Kjølberg Hauge

Hedda Kjølberg Hauge fra Garder i Vestby tok gullet i J16. Hun representerer også Ski IL friidrett.

Kjølberg Hauge fikk poengsummen 3527 og vant klart foran Andrea Thorsheim (3348).

Totalt fire perser av fem mulige vitner om at treningsgrunnlaget er godt. Spesielt gledet ny personlig rekord i høyde, 1,64. I kule var Hedda to meter foran nest beste jente i klassen.

– Det er fortsatt stavhopp jeg satser mest på, men mangekamp er gøy og gir god variasjon i treningen.

Fornøyd Ås-gutt

Simen Sebastian Hansen (G17) fra Ås IL hadde nok tatt mål av seg til å kjempe om gullmedaljen han gjorde en veldig god mangekamp, men forhåndsfavoritten Gjert Høie Sjursen fra Gneist i Bergen var enda bedre og litt for god denne gangen. Simen Sebastian satte like fullt flere personlige rekorder og var godt fornøyd.

Sistemann fra Follo, Simen Guttormsen, har hatt en utrolig utvikling i vinter og mangekampen bekreftet det. G16 klassen er tøff, men Simen satte faktisk personlig rekord i fire av syv øvelser, tangerte pers i en øvelse og var rett bak i de to siste. Bronsemedalje i UM var han godt fornøyd med.

Ikke uventet imponerte Simen mest i stav, der han tangerte resultatet fra NM i Ulsteinvik. Med 4,30 var det kun vinneren av menn senior, EM-deltager Martin Roe som var høyere (4,40). Simen var med det nesten en meter høyere enn nest beste deltager i klassen sin.