Gå til sidens hovedinnhold

Ski er landets beste kinokommune igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

Ski er nok en gang kåret til landets beste kommune for kinogjengere.Det har også skjedd tre ganger tidligere.

SKI: For femte året på rad presenterer  Telemarksforskning,  Norsk kulturindeks. Der ser de på kulturtilbudene i alle landets kommuner.

Undersøkelsen som er gjennomført viser at befolkningen i Ski, er de som er flinkest til å benytte seg av kinotilbudet som finnes i egen kommune. Kinoen i Ski hadde 238.674 besøkende i 2014, noe som betyr åtte besøk per innbygger.

Det skal legges til at SF kino Ski er et tilbud til hele Follo, ikke bare Skis innbyggere. Bortsett fra kinoen i Kolben i Oppegård, er tilbudet ganske dårlig i de andre Follo-kommunene, sett i forhold til det tilbudet som presenteres ved kinoen i Ski.

Da ØB tar turen til SF kino i Ski tirsdag kveld er det en far fra Nesodden vi treffer. Han har med seg sønnen sin og hans kamerat.

- Skal vi på kino, drar vi til Ski. Vi kan selvfølgelig også velge tilbudet i Oslo, men det er mye roligere her og utvalget av filmer er helt på topp i Ski, sier Morten Græsby.

Han og guttene har nettopp sett Doktor Proktor og Tidsbadekaret og smiler fra øre til øre.

- Det eneste jeg kunne tenke meg her, som de ikke har, er slushmaskin, sier Robin (9).

- Skulle det være noe å savne i disse lokalene, må det være en kaffebar, sier Morten Græsby.

Det er Kinomagasinet som først omtalte denne kåringen. Da de prater med kinosjefen i Ski Alexander Dalen tirsdag, er han strålende fornøyd.

– Morsomt at vi troner denne for tredje gang. Dette viser seg at det ikke bare er kommuner som kan drive kino. Dette er også for oss private. Vi har et veldig trofast kinopublikum. Vi har også muligheten til å tilby mange filmer med våre åtte saler, sier en fornøyd kinosjef, til ØB tirsdag kveld.

Kommentarer til denne saken