Ski, Langhus- og Kolbotn-gutter klare for Bringserien, jentene må gjennom en ny kvalifiseringsrunde

BRINGSERIEN NESTE: Ski G16, som forrige helg kunne juble for seier i Håndballcupen i Ski, er ett av tre lokale lag som er klare for Bringserien.

BRINGSERIEN NESTE: Ski G16, som forrige helg kunne juble for seier i Håndballcupen i Ski, er ett av tre lokale lag som er klare for Bringserien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For 16 år gamle håndballspillere er Bringserien det gjeveste du og laget ditt kan være med på. I helgen har det vært kvalifisering for sluttspillet, og lokale lag har overbevist

DEL

Ski: Bringserien er en landsdekkende håndballserie for gutter og jenter 16 år. Det må spilles tøffe kamper for å i det hele tatt bli kvalifisert til å være med i turneringen. Ski, Langhus og Kolbotn har alle sammen hatt både jente- og guttelag i kvalifiseringsspill denne helgen, og alle tre klubber er sikret lag med i årets Bringserie.

Tre seire på tre kamper for Ski. Kolbotn og Langhus videre som gode nummer to

Ski er sett på som et landet aller beste lag i 16-årsklassen, og det ville være en enorm nedtur om laget ikke kvalifiserte seg til Bringserien på første forsøk. Ski-guttene måtte til Bergen og Framohallen for å spille sin kvalifisering, men en lang reisevei så ikke til å gjøre noe med formen til spillerne. Hjemmelaget Fyllingen, Urædd og Steinkjær ble enkel match for Skigutta, og laget vant pulja enkelt. Det betyr, som forventet, Bringserien 2019/2020 for de gulkledde. Kolbotn hadde fordelen av å kunne spille sine kvalikkamper hjemme i Sofiemyrhallen, men motstanden var tøff. Etter tre tøffe kamper kunne Kolbotn-gutta juble. Laget tapte for Klæbu, men sterke seire mot Stord og HK72 sikret laget andre plass i gruppa. Det holder for Bringserien 2019/2020 for det talentfulle Kolbotn-laget. Langhus havnet i en gruppe med kun tre lag og gikk videre etter å havnet på 2. plass. Laget tapte mot sterke Larvik, men imponerte stort med seier over Bodø. Det står bra til med gutte-håndballen i distriktet. Tre lag stilte til Bringkvalik, og alle tre lagene er klare for seriespillet.

Alle tre jentelag får en ny sjanse

Jentelagene til Ski, Langhus og Kolbotn var ikke like heldige, eller gode, som sine lagkamerater, men alt håp er ikke ute. Alle tre lagene endte på tredje plass i sine grupper og det betyr en ny sjanse. Det arrangeres en kvalifiseringsrunde for lagene som endte på den litt sure tredjeplassen, og vinneren av de kvalik-rundene går videre til seriespillet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken