Gå til sidens hovedinnhold

– Velkommen hit i påsken

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Kirkegjengerne i Ski har litt av hvert å se frem til i den store høytiden.

Denne gangen foregår alt i Ski nye kirke, med unntak av gudstjenesten 2. påskedag som foregår i Ski middelalderkirke.

Det starter på palmesøndag. Skjærtorsdag er det gudstjeneste kl. 19.00.

– Folk har vært veldig flinke til å møte opp på 1. påskedag, da er det fullt her. Påskedag er den store festdagen. Men den påskedagen uten skjærtorsdag kveld og langfredag, blir ikke det samme. Da får du med deg bakgrunnen og den store kontrasten. Vi ønsker å løfte frem de to dagene. Da er det bare å komme for folk som vil og kan, for det gir en mye større helhet og en mulighet til å leve seg inn i det, forstå og knytte ting sammen, sier sogneprest Johannes Ulstein i Ski.

Enkelt og orgelfritt

Tradisjonen tro tier orgelet i kirken på langfredag. Det nakne alteret er smykket med fem roser som bilde på Jesu fem sår. Dette er en av de korteste og enkleste gudstjenestene i kirkeåret, og den er bygd opp omkring en eneste tekstlesning; Jesu lidelseshistorie fra Markusevangeliet.

– Det er en helt annerledes gudstjeneste, men jeg tror mange opplever den som ganske sterk, sier prost Sven Holmsen i Nordre Follo.

Han leder påskenattsgudstjenesten som starter klokken 23.00 på påskeaften.

Søndagene for barna

Prestene mener gudstjenestene på de to søndagene, palmesøndag og 1. påskedag, er de to som egner seg aller best til å ha med barn på.

– Vi vil gjerne at barna blir med og bærer inn palmegrener på palmesøndag. Vi har forresten leid inn fem palmer som kommer til å stå her. Påskedag er det fest, og da er det påskeliljer barna kan bære inn, sier Johannes Ulstein.

De siste par årene har kirken vært omtrent full på 1. påskedag.

Pause i støyen

Arbeidet med Follobanen pågår for fullt gjennom hele påsken, men under gudstjenestene blir det støyfritt.

– Vi har hatt veldig god og konstruktiv dialog med Jernbaneverket, slik at vi får det greit til. De legger til rette for at det skal være rolig under gudstjenestene, og det er vi veldig fornøyde med, sier Sven Holmsen.

– Jeg tror både de som jobber for Jernbaneverket trenger noen pauser, og så vil sikkert folk i området rundt her være glade for å få noen pauser. Selv om ikke alle går til gudstjeneste, er det kjekt med noen pauser, sier Johannes Ulstein.

Kommentarer til denne saken