Gå til sidens hovedinnhold

Lurer på hva torget i Ski kan brukes til

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Ordet torgsalg kan få en helt ny betydning. Da dreier det seg ikke om kål og epler, men hele plassen syd for gågaten i Ski.

Torget i Ski skal være selve hjertet i folkelivet. Det er liten tvil om at bilene vil forsvinne, og da er neste spørsmål:
Hva skal den åpne plassen brukes til?

– Vi vil høre folks vyer og fantasier om hva Nedre torg i Ski kan brukes til, og det aller beste hadde kanskje vært en idékonkurranse, sier virksomhetsleder Hans Vestre og avdelingsleder Kristian Larsen i Ski kommune.

Torsdag 26. februar inviterer de til åpent møte i Rådhusteatret. Temaet er de tre nye planene for Skibyen, som nå er lagt ute på høring.
Fristen for å uttale seg er 26. mars.

– Vi deler opp møtet i tre. Det blir først en generell presentasjon av planene og arbeidet som er gjort. Så rigger vi til arbeidsstasjoner der folk kan stille spørsmål om det de lurer på og komme med innspill. I den tredje bolken oppsummerer vi og gir svar i salen, sier kommunens folk.

Når det gjelder Nedre torg, så har politikerne diskutert om det skal selges.

– Men blir det gitt klarsignal for et tungt kontorbygg, så bommer vi, mener virksomhetsleder Hans Vestre. Han ser heller for seg et kulturhus med bibliotek, som kan knyttes sammen med den andre bebyggelsen.

Et glasshus eller en annen mer åpen løsning er blitt nevnt tidligere. Flere har også argumentert for at torget kan brukes som en åpen samlingsplass med kafeer og kanskje skøyteis om vinteren.
 

Høyere og bredere

Hver mandag ettermiddag i høringsperioden er ansatte fra plan- og byggesaksavdelingen på plass i foajeen i rådhuset for å ta imot henvendelser.

– Mange av dem som har kommet har vært opptatt av bredden på veiene og høyden på husene, sier Kristian Larsen. I planene er det åpnet for fem-seks etasjer på sydsiden av Kirkeveien, og dette har skapt reaksjoner.

Planene vil komme opp til endelig politisk behandling i juni. 

Kommentarer til denne saken