Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne setter på bremsen i Ski - vil krympe veiene

Artikkelen er over 6 år gammel

Politikerne har få innvendinger når det gjelder de nye planene for Ski sentrum, men de vil krympe veiene som er tegnet inn.

SKI: – Vi trenger ikke så brede avenyer i Ski. Dette var kommentaren til Andre Kvakkestad (Frp) da planen for Ski sentrum var til første gangs behandling i kommuneplanutvalget. Det har de samme medlemmene som formannskapet.

I planene fra Statens vegvesen er Åsveien utvidet til 50 meter, mens politikerne var helt enige om at det holder med det halve.

– Da flytter vi byggegrensen helt ut til veikanten, slik det er i byene, og bussfilen er inkludert, sier Helge Bunæs (H), som er leder av plan- og byggesaksutvalget.

De andre veiene i sentrum er også krympet i bredden, før saken ble lagt ut på høring.

– Vi undervurderer den makten Fylkesmannen og Vegvesenet har. Det er beklagelig at vi ikke har større tyngde selv her i kommunen, sa Gunnar Helge Wiik (H).
 

Rundkjøring i syd

Det har vært sagt og skrevet mye om trafikkproblemene i området ved Meny og XXL.

Nå vil Ski-politikerne at det skal utredes en rundkjøring i krysset mellom Åsveien og Eikeliveien.

For å få bedre flyt i trafikken foreslås også en bussterminal på Vestsiden av jernbanen, der det er tegnet inn et torg i den nye bydelen.
 

Bekymret for Rutheim

Når Nordbyveien bro bygges om for å gi plass til Follobanen, vil det også få konsekvenser for Jernbaneveien og Rutheimgården.

– Når veien heves, vil denne gården bli forringet. Jeg foreslår at Jernbaneveien flyttes fire meter mot sporene, sa Tuva Moflag (Ap), som fikk tilslutning til dette.

Ordfører Anne Kristine Linnestad (H) minnet om at dette vil berøre den vedtatte reguleringsplanen for Ski stasjon, men at det er opp til de folkevalgte å gjøre sine vedtak.

Nå blir planene for Ski lagt ut på høring, slik at alle har mulighet til å sin mening. Det endelige vedtaket skal politikerne gjøre før sommerferien.
 

Kommentarer til denne saken