Solveig (94) hedersgjest på Røde Kors-fest

HEDERSGJEST: Solveig Hansen (94) var med på å starte besøkstjenesten i Ski Røde Kors for 50 år siden. Hun var med på jubileumsfesten på Mork tirsdag kveld.

HEDERSGJEST: Solveig Hansen (94) var med på å starte besøkstjenesten i Ski Røde Kors for 50 år siden. Hun var med på jubileumsfesten på Mork tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Besøkstjenesten i Ski Røde Kors har spredt mange lysglimt siden starten i 1967.

DEL

SKI: Tirsdag kveld hadde besøkstjenesten stor feiring av 50-årsjubileet sitt på Mork. Solveig Hansen (94) var hedersgjest under jubileumsfesten. Hun var med på å starte daværende pasientvennene i 1967 og ble valgt til formann i 1973.

Mye har skjedd siden den gang.

– En gang hadde vi 35 kaker, forteller hun om et tidligere kakelotteri som var godt besøkt.

– Det er ekstra, ekstra hyggelig at Solveig er her i kveld, sa Mary Fuhr da hun ga noen høydepunkter fra historien.

Sosial kontakt

Lysthus og terrasse på Kråkstadtunet, markise på Solborg, benk og flaggstang på Langhus bo- og servicesenter og utegriller på Finstadtunet er noe av det besøkstjenesten har gitt gave til på disse årene.

Det er god aktivitet fortsatt. Frivillige bidrar til sosial kontakt og nettverksarbeid på mange forskjellige måter.

24 besøksvenner i to team går på sykehjemmene, forsterket med 11 vikarer. 17 besøksvenner går privat mens åtte for tiden har permisjon fra tjenesten. I tillegg er det besøksvenn med hund fra Ski Røde Kors på alle de fire sykehjemmene.

De fremmøtte fikk også høre om vennskapsarbeidet med Bcharre i Libanon. Marit Busengdal fortalte fra gjenvisitten hun var på tidligere i høst.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken