Vil gjerne samarbeide mer

ENGASJERT: Ordfører Tuva Moflag tok av skoene og klatret opp i sofaen da hun skulle holde tale hos Ski Røde Kors Omsorg. FOTO: STIG PERSSON

ENGASJERT: Ordfører Tuva Moflag tok av skoene og klatret opp i sofaen da hun skulle holde tale hos Ski Røde Kors Omsorg. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI: 47 påmeldte koste seg på tidenes første julebord i Ski Røde Kors Omsorg. Ordføreren ga rosende ord for veien videre.

Stemningen var god under samlingen på Bowlers tirsdag kveld. Norges Røde Kors er 150 år i år, og det ble behørig markert tidligere i år. Selve jubileumsfesten ble droppet og pengene brukt på Røde Kors' flyktningarbeid.

– Dette er en erstatning for festen som skulle ha vært. Vi valgte å kjøre julebord i stedet, og håper det skal bli en tradisjon. Vi synes det er hyggelig å vise at vi setter pris på dem som er frivillige. Det er utrolig viktig det alle gjør, sier Kine Grande i Ski Røde Kors.

Gledelig nok blir det stadig flere og flere frivillige i Omsorg.

– Vi har doblet frivilligmassen i år, fra 100 til 200. Det er fantastisk selv i Røde Kors-sammenheng. Dette er en måte at alle blir sett på, sier Grande.

En fantastisk institusjon

Ordføreren takket for invitasjonen, og syntes det var moro å bli bedt om å ta av seg på beina og hoppe opp i sofaen for å holde talen sin.

– Røde Kors er en fantastisk institusjon i Ski kommune. Jeg har skjønt det slik at dere er 900 frivillige, og det er ganske unikt. Det kan jo ikke være noen andre i Ski som samler flere til frivillig arbeid enn det Røde Kors gjør. Den innsatsen dere gjør som besøksvenner, leksehjelper og flyktningguider er så aktuelt som det kan få blitt, sa Tuva Moflag.

Spesielt i våre dager med flyktningkrisen.

– Den responsen som er ute blant folk nå og viljen til å hjelpe, er ganske unik. Den tror jeg vi må ta ekstra godt vare på. Jeg merker at folk begynner å bli litt usikre også fordi grensene våre blir utfordret. Mange kommer til Norge og mange kjenner på den usikkerheten. Da tenker jeg på den stemningen jeg følte på under møtet på Mork i høst, med så utrolig mange mennesker som kommer til Røde Kors fordi de har lyst til å gjøre en innsats. Det er så mange som trenger den innsatsen dere gjør hver dag, sa ordføreren.

Viktig samtalepartner

Hun snakket med røde korserne rundt bordet og lurte på hva hun kunne gjøre for å ta samarbeidet mellom frivilligheten og kommunen enda lenger.

– Vi har sagt i vår politiske plattform at frivillighet, kultur og idrett skal være sentralt i utviklingen av kommunen vår. Da er Ski Røde Kors en viktig samtalepartner for oss, sa Moflag, som har tenkt å åpne døren.

– Jeg vil gjerne at dere kan komme til meg på rådhuset og snakke om hva vi kan gjøre sammen. Ta gjerne med noen av dem dere møter hver dag, enten dem dere er leksehjelper for eller flyktningene dere er guider for så vi får se hvem som faktisk drar nytte av den innsatsen dere gjør. Det er det viktig å vise frem, sa Tuva Moflag.

Ordføreren synes det er fantastisk at økningen i antall frivillige har vært formidabel.

– Vi har lyst til å jobbe videre med et konsept vi kaller Kafé med mening, som skal være et lavterskeltilbud for folk som sliter med ting. Det er noe vi kan jobbe videre med sammen med dere, foreslo hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken