– Ski må bli med på Attraktive byer

TOMT: Ski sentrum er ikke attraktivt, mener Anne Kristine Linnestad (H).

TOMT: Ski sentrum er ikke attraktivt, mener Anne Kristine Linnestad (H). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Kristine Linnestad (H) mener Ski bør søke om å få være med på et prosjekt for å utvikle små og mellomstore byer i Norden.

DEL

SKI: Prosjektet som Regjeringen inviterer til er det Nordisk råd som står bak. Byprosjektet «Attraktive byer» skal hjelpe små og mellomstore byer til å bli bærekraftige.

Målet er å samle flere nordiske byer som kan samarbeide om hvordan byene kan lykkes med byutvikling.

Anne Kristine Linnestad (H) brenner for å få til et mer levende sentrum i Ski, og mener kommunen må søke om å få bli med på dette prosjektet.

Politisk enighet om å bli med på Attraktive byer 

Slik kan det bli i Skolekvartalet

Inviterer til møte om utseende til Ski sentrum 

– Det er nå vi har muligheten. Ski har alt å tjene på ved å bli med på et slikt nordisk samarbeid. Vi har kommet et stykke på vei, men nå er det på tide å dra nytte av andre, mener Linnestad.

Hun mener Ski passer perfekt til utlysningsteksten til regjeringen.

– De søker etter byer som er i stor utvikling. Med Follobanen og alt som følger med den, må jo Ski være en god kandidat til å være med på dette prosjektet, sier Linnestad.

Attraktive byer

Norge har formannskapet i Nordisk ministerråd i 2017. Satsingsområdet er Norden i omstilling. Prosjektet har fått navnet Attraktive byer. Navnet skal favne grønn omstilling og konkurransekraft i nordiske byregioner. Byer som skal være en ramme for gode liv for alle,grønn omstilling, overgang til lavutslippssamfunnet, integrering og gode vilkår for folkehelse. Prosjektet ledes av det norske Kommunal- og moderniseringsdepartementet, i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og Klima- og miljødepartementet.

Trafikkaoset inn mot Ski har gitt fulle busser

Tror det blir ett års utsettelse av nye Ski videregående skole 

Linnestad håper Ski får bli med i prosjektet. Ikke minst for å dra nytte av de andre byene.

– Jeg tror det vil bli helt suverent. Ski vil bli en magnet og bli satt skikkelig på kartet hvis vi får være med. Vi har allerede et godt samarbeid med vennskapsbyene våre Gladsaxe i Danmark, Solna i Sverige og Pirkkala i Finland. Men vi trenger et enda mer forpliktende samarbeid på administrasjonsnivå, mener hun.

Midt i smørøyet

Linnestad mener Ski er midt i smørøyet for å bli med på prosjektet som skal ha to byer fra hvert av de nordiske landene.

– Jeg håper Ski vil bli en kompakt og levende by på bakkeplan. Og ikke minst håper jeg Ski vil bli et attraktivt sted for alle aldersgrupper og næringsliv. For å kunne nå dette, mener jeg vi må dra nytte av andre byer, og se hva de gjør og har gjort for å få et levende sentrum, sier hun.

Nå kommer det 55 nye leiligheter i gågata 

Elsykkel til folket ble vedtatt 

I invitasjonen skriver regjeringen hva de ser etter hos søkerbyene: «Mange sentrumsområder i små og mellomstore nordiske byer sliter med tomme lokaler, nedlagte butikker, slitne fasader, få møteplasser og manglende byliv. Det svekker byenes attraktivitet og kan bidra til opplevelse av utrygghet.»

Søknadsfristen er satt til 29. mai. En søknadsfrist Linnestad håper administrasjonen i kommunen vil klare å nå.

Artikkeltags