Her går Ski kommunes overskudd rett i do

GLAD GJENG PÅ DOBESØK: Patrick Helland Anderson, Maria Mikaelsen og Beate Lysne setter pris på gladmeldingen fra Bård Hogstad, som leder eiendomsutvalget i Ski.

GLAD GJENG PÅ DOBESØK: Patrick Helland Anderson, Maria Mikaelsen og Beate Lysne setter pris på gladmeldingen fra Bård Hogstad, som leder eiendomsutvalget i Ski. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene ved Ski skole blir hørt. En halv million kroner fra kommunens overskudd i fjor skal brukes på å pusse opp doer som mange av elevene ikke orker å bruke i dag..

DEL

SKI: Lederen av eiendomsutvalget i Ski kommune kommer med en gladmelding til elevene på Ski skole: En halv million kroner skal brukes på å pusse opp toalettene på barneskolen.

Bård Hogstad (SV) har tatt på seg spanderbuksene til besøket på Ski skole. Her møter han rektor, to inspektører og ikke minst tre av elevene som sitter i elevrådet. Noen av sjuendeklassingene har han sett før.

– Jeg var til stede i barn og unges kommunestyre. Det var flere av dere også. Der var dere tydelige på at doene på Ski skole er så ille at mange elever holder igjen og ikke går på do i skoletiden. Sånn skal det ikke være, slår lederen av eiendomsutvalget fast.

LES OGSÅ: Elevene på Ski skole orker ikke gå på do (2016)

LES OGSÅ: Elevene ved Ski skole er redde for å gå på do (2013)

Fra skatteinntektene

Derfor er politikerne enige om å bruke en halv million kroner på å pusse opp doene på Ski skole. Det er toalettene i tilknytning til aulaen og jente- og guttedoen i kjelleren som det haster mest med. Det er der det ser verst ut i dag. Pengene skal brukes så langt de rekker. Oppussingen skal skje i skoleferien.

– Så når dere begynner til høsten, skal det være så mye bedre, understreker Hogstad.

Blir bedre for dem som kommer etter

Elevene tar ordet og forteller at de går i sjuende klasse. Neste skoleår begynner de på Ski ungdomsskole.

– Da har dere laget gode doer for alle dem som kommer etter dere, repliserer SV-politikeren.

Pengene til oppussingen kommer fra overskuddet til Ski kommune i fjor. Overskuddet skyldes blant annet at kommunen fikk inn mye mer penger i skatt enn det de hadde budsjettert med. En halv million kroner er ikke nok til å pusse opp gutte- og jentedoen helt fra grunnen av.

– Vi tar ikke full oppussing; det kommer senere. Men vi skal sørge for at det blir doer det er ålreite å gå på.

Etter at Hogstad har fortalt om pengene som kommer og hva de skal brukes til, får han applaus fra ansatte og elever ved Ski skole.

Glad for å bli tatt på alvor

– Jeg synes det er bra at kommunen tar dette på alvor, for det er mange som går og holder seg hele dagen, inkludert meg, forteller Beate Lysne.

Sjuendeklassingen håper at ordentlige doer også inspirer de andre elevene til å holde det rent og pent etter seg, for eksempel ved å kaste tørkepapir i kurven og ikke på gulvet.

Alle elever må ta ansvar for å holde det pent

– Hvis det ikke er så pent fra før, tenker de kanskje at det ikke er så farlig, mener Beate.

På begge doene er det tydelig spor etter en annen "sport" noen av elevene bedriver: Krølle sammen vått papir som kastes opp i taket i håp om at det skal bli sittende fast og tørke inn. Disse klysene er ikke noe pent syn, det skal ØBs journalist skrive under på.

Artikkeltags