SKI: Dette blir en annerledes 17.mai-feiring på veldig mange måter. Men korpsmusikk hører med. Siden Ski skolekorps ikke kan gjøre som vanlig, og marsjere foran tusenvis av mennesker i Ski sentrum, kommer de i år i stedet til å spille pop-up-konserter i gater og veier – og kanskje dukker de opp i nærheten av deg.

– Hvis du ikke er langs ruta vår i morgen har vi en fin erstatning her. Vi har jobbet hardt med innspilling av musikk etter påske og kan her presentere vår nye video med marsjen «Norge i rødt, hvitt og blått», skriver dirigent Idar Torskangerpoll i en pressemelding søndag.


En og en

Han forteller at marsjen er spilt inn ved at en og en musiker har vært i studio og lagt på sin egen stemme.

– Til slutt klinger alt sammen. En fin erfaring for unge og talentfulle musikere, god læring i spennende nye teknikker, skriver han.

«Norge i rødt, hvitt og blått» er en av Norges mest kjente nasjonale sanger. Den er mye brukt på 17. mai. Sangen er fra okkupasjonstiden med tekst av Finn Bø, Bias Bernhoft og Arild Feldborg. Melodien opprinnelig svensk og er komponert av Lars-Erik Larsson, som “Obligationsmarschen”.