SKI: Søndag morgen går de første togene gjennom Blixtunnelen og på den nye Follobanen mellom Ski og Oslo. Den offisielle åpningen er mandag morgen. Da kommer kong Harald og kronprins Haakon Magnus Ski stasjon, sammen med representanter fra blant annet Bane Nor.

Både Kongen og Kronprinsen kommer til Ski nå Follobanen åpner

Etter at de ankommer Ski stasjon går ferden videre til Odeon kino, der det skal være et lukket arrangement i forbindelse med den offisielle åpningen.

– Vi gleder oss veldig til både stort besøk og til at Follobanen åpner! En stor begivenhet for Ski storsenter, for kinoen og for hele Ski! erklærer senterdirektør Gro Collett i en e-post.

Under arrangementet vil inngangen fra Åsenveien ikke være åpen for kunder ved kjøpesenteret.

– Det er kun selve kinofoajeen som vil være stengt. Alle andre innganger vil være åpne, så dette vil ha minimal effekt på tilgangen til senteret. Så snart arrangementet er over, vil også denne inngangen åpnes for publikum igjen. Vi vil ha en vekter stående ved gitteret som vil åpne dette så snart arrangementet er over.


Biblioteket stengt til klokken 12

Ski bibliotek stenger helt for publikum fra og med mandag morgen.

– Viktig beskjed: Mandag 12. desember åpner biblioteket klokken 12. Det vil være HELT stengt fra klokken 8 mandag morgen frem til klokken 12 og innleveringsboksen i kinofoajeen vil også være utilgjengelig i dette tidsrommet. Dette er av sikkerhetshensyn i forbindelse med H.M. Kongen og H.K.H Kronprinsens tilstedeværelse på et lukket arrangement i samme bygg, i anledning åpning av Follobanen, skriver biblioteket på sin Facebook-side.