- Veldig trist

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Palliativ sengepost på Ski sykehus blir lagt ned fra 1. mai.

DEL

LØRENSKOG: I Ahus-styrets enstemmige vedtak onsdag formiddag står følgende: Det palliative døgntilbudet ved Ski sykehus avvikles med virkning fra 1. mai 2015.

– Trist

– Veldig trist. Styret har ikke lyttet til hva politikere i Follo, regionenes helsesjefer eller hva Ski Sykehus' Venner har sagt og lagt vekt på, sier leder Ola Øygard i Ski Sykehus' Venner.

Les også: Gave til Ski sykehus var på vei til Ahus

– For meg virker det som økonomiske hensyn alene har vært utslagsgivende, sier han, og legger til:

– Ahus ønsker å bygge opp sitt eget Palliativt senter på Lørenskog. Her er liggetiden bare på 5–7 døgn, adskillig kortere enn hva Palliativ sengepost på Ski har tilbudt pasientene. Kortere liggetid, nedleggelse av sengeposten på Ski og dermed lenger kjørevei for pårørende, gjør at vi i Follo nå får et dårligere tilbud. Jeg er også bekymret for ansatte ved palliativ sengepost på Ski sykehus som ikke får gode nok betingelser når de blir overflødige. De jobber nå på midlertidige kontrakter, sier Øygard.

Les også: Slakter Ahus-rapport

Begrunnelsen

Administrerende direktør Øystein Mæland begrunner nedleggelse i Ski blant annet med utviklingen av Ahus' totale palliative tilbud.
Palliativ sengeenhet på Nordbyhagen åpnet i november 2013. 30–35 prosent av inneliggende pasienter kommer fra Follo
Ahus- direktøren mener at det lave belegget på Ski viser at det ikke er et særbehov for palliative senger på Ski sykehus. Statistikk styret fikk på bordet onsdag viser at belegget for palliative døgnpasienter på Ski i snitt var fra 2,2-0,8 pasienter i perioden august-desember 2014.

Artikkeltags