Ski sykehus er ingen «park»!

ENGASJERER: Debatten rundt det mulige, nye navnet på Ski sykehus engasjerer mange.

ENGASJERER: Debatten rundt det mulige, nye navnet på Ski sykehus engasjerer mange. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

Forslaget fra administrasjonen i Ski kommune om at  Ski sykehus skal bytte navn til Follo helsepark er uklokt, for å si det forsiktig.

Har de for lite å gjøre eller for rause budsjetter, siden de kan bruke tid og penger på slikt?

På Ski sykehus driver Ahus nå et effektivt dagsykehus, med poliklinikker, kirurgi, kreftbehandling, røntgen og blodbank, for å nevne noe.

Her har Follo lokalmedisinske senter 14 senger for døgnpasienter, og ønsker å utvide virksomheten. Her drives bl.a. Follo legevakt kveld, natt og i helgene. Det er med andre ord et sted der pasienter blir behandlet, slik det var ment å skulle være fra sykehuset ble etablert.

Nå lurer vi på hvilke planer Ski kommune egentlig har hatt med sykehuskjøpet, siden de bruker ressurser på å få fjernet sykehusnavnet?

Vi som bor i Oppegård og som snart blir slått sammen med Ski til Nordre Follo kommune, vil gjerne vite om vi blir møtt med  en kontordør der vi tidligere har fått sykebehandling?   Og de andre Follokommunene som har investert i det lokalmedisinske senteret: Mister innbyggerne deres viktige lokale behandlingstilbud?   Disse spørsmålene må Ski kommune kunne besvare.

På et sykehus skal det foregå direkte, konkret pasientbehandling. I en «park» kan det foregå hva som helst. Det vi frykter er at navnebyttet betyr at lokalene på Ski sykehus hovedsakelig vil bli brukt til helseadministrasjon, det vil si til kontorer, fremover. En «helsepark» er en så upresis betegnelse at det kan gå gjennom.  Men det går ikke an hvis Ski sykehus skal få beholde navnet – og funksjonen.  Derfor må navnet bestå.

Liv Violet Westby, Oppegård

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags