Godtebutikk med noe for enhver smak

KLARE: Tredjeklassingene i 3MUA gleder seg til avslutningskonserten. Da burde det bli folksomt i konsertsalen. ALLE FOTO: STIG PERSSON

KLARE: Tredjeklassingene i 3MUA gleder seg til avslutningskonserten. Da burde det bli folksomt i konsertsalen. ALLE FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

3MUA ved Ski videregående skole åpner dørene til sin Candy Shop 3. og 4. mai.

DEL

SKI: Avgangselevenes tradisjonelle avslutningskonsert står for døren. Etter tre begivenhetsrike år på musikklinja skal 3MUA ha sin siste konsert sammen. Det skjer tirsdag 3. og onsdag 4. mai klokken 18.30. Konserten består av alt fra jazz og klassisk til pop og rock.

– Det ligger litt i navnet at vi skal vise bredden. I klassen driver folk med veldig mye forskjellig musikk som er deres sjanger. Vi vil vise bredden og at alle skal få vise den sjangeren de brenner for, sier prosjektleder Jenny Frøysa, kjent for mange i Follo som jazzsaksofonist.

– Vi har valgt navnet Candy Shop på konserten vår. Dette er plukk og miks, at du kan finne noe for enhver smak. En Candy Shop levert av 3MUA, sier Ingrid Lovise Anvik Hellenes.

Stor variasjon

Det er nok å velge i. Elevene har vært innom litt av hvert på de begivenhetsrike skoleårene.

– Vi skal gjennom konserten vise frem det vi har lært i løpet av tre fantastiske år, forteller de ivrige elevene som har lagt seg på 150 kroner for voksne og en femtilapp for barn og videregåendeelever. Vil du være helt sikker på å få plass i konsertsalen, kan du forhåndsbestille ved å sende mail til avslutningskonsert3mua@hotmail.com.

Prosjektet er elevstyrt.

– Det henger sammen med et fag vi har som heter produksjon der vi lager konserter. Dette er den siste oppgaven vi har, å lage avslutningskonserten. Innenfor den rammen har vi fått frie tøyler, sier Jenny Frøysa.

– Tidligere i år har vi vært rundt på ungdomsskoler og «misjonert» for musikklinja. Det var også en oppgave vi fikk å lage et program som passet for ungdomsskolelever, sier Ingrid Lovise Anvik Hellenes.

Hyggelig avskjed

Ensemblet har sett frem til avslutningskonserten sin i tre år. Det meste er på stell før de åpner dørene til godteributikken over helgen.

– Det blir en veldig hyggelig avskjed med disse tre årene for klassen, sier Jenny Frøysa.

I og med at det er snakk om vidt forskjellige musikksjangre, har elevene vært delt inn i forskjellige komiteer.

– Vi må gjøre alt det praktiske selv også. Det er ikke bare å spille. Det er veldig fint å få den erfaringen også, påpeker de.

– Alle har kommet med innspill til hva slags musikk vi burde ha med. Det har vært en åpen og demokratisk prosess, sier Jenny Frøysa.

– Alle har vært innstilt på å ta og gi i en slik prosess. Vi har et ganske åpent miljø i klassen, så vi er gode på å diskutere ting. Vi satte en frist ganske tidlig og begynte å øve. Jobben for Jenny og meg er å koordinere det hele og se at ting blir gjort, sier Ingrid Lovise Anvik Hellenes.

De startet jobben med konserten i februar. Avslutningskonserten for tredjeklassingene er en tradisjon ved musikklinja. Nå er det 2015/2016-kullets tur.

Artikkeltags