Gave til Ski sykehus var på vei til Ahus

BÅRETEPPE: – Båreteppet var vår gave til palliativ enhet, og bør være på Ski, sier Ola Øygard. FOTO: INGER EIDEM

BÅRETEPPE: – Båreteppet var vår gave til palliativ enhet, og bør være på Ski, sier Ola Øygard. FOTO: INGER EIDEM

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ski Sykehus' Venner synes ikke noe om at Ahus ønsket å overta en av gavene de har gitt Ski sykehus.

DEL

SKI: Det er snakk om et vakkert båreteppe signert Frogn-kunstneren Anne Esbjug.

– Vi kjøpte teppet som gave til palliativ enhet på Ski sykehus, forteller Ola Øygard.

Reagerte

For snart to uker siden ble han oppringt av avdelingssjef Berit Karin Helland ved Palliativt senter på Ahus.

– Hun sa at de gjerne skulle ha et båreteppet til det nye senteret. Jeg ble tatt litt på sengen og sa ja. Tenkte at det som er på Ski sykehus, er Ahus' eiendom. Etter å ha drøftet saken i vårt styre, kom vi frem til at teppet, som er en gave fra oss, bør være på Ski, og brukes av Sengepostavdelingen. Det skal fortsatt være to palliative senger på Ski, skjønt ingen palliative pasienter er henvist fra Ahus til Ski de siste ukene, sier Øygard.

1. mars sendte han en e-post til avdelingssjefen. Her skrev Øygard at båreteppet som var en gave, burde være på Ski. Og at og at det ville være naturlig at Ahus overtok et annet båreteppe som Palliativ enhet på Ski hadde før de fikk gaven fra Ski Sykehus' Venner.

– Hva synes du om at Ahus ber om å få en gave sykehusvennene har kjøpt inn til Ski sykehus?

– De ønsker at palliativt senter skal bli best mulig. Men det er vel kanskje lite smart å be om å få overta gaver som vi har gitt til Ski sykehus, sier Øygard.

Avdelingssjefen ved Palliativt senter svarte Øygard i en e-post 3. mars at sykehusledelsen nå er informert om at båreteppet, etter sykehusvennene innspill, skal bli på Ski. Og at Ahus ikke ønsker å overta det eldste båreteppet, og derfor ser seg om etter en bedre løsning.

Har gitt flotte gaver

Ski Sykehus' Venner har de siste fem årene gitt gaver for 124.000 kroner: Båreteppe og ismaskin, utemøbler og oppgradering av uteområdet foran Palliativ enhet og Sengepostavdelingen, utstyr til barnekroken i vestibylen, datamaskin og julepynt, to tv-er, fjernstyringer og malerier.

Artikkeltags