Gå til sidens hovedinnhold

Budfirma dumpet søppel i grøftekanten

Artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg legger meg flat på firmaets vegne, sier daglig leder Trond-Arild Elvan i Sporty budservice AS.

KRÅKSTAD/ OSLO: Mandag formiddag bestilte Grændsens skotøimagazin en bil for å bli kvitt en del gamle garderobeskap, innredning og annet utstyr fra butikken i Grensen i Oslo. Oppdraget gikk til Sporty budservice AS.

– De kom med en varebil som ble lastet opp og som skulle kjøre til Brobekk for å levere avfallet der, forteller lagersjef Terje Haslie hos Grændsens skotøimagazin.

Brobekk gjenbruksstasjon stengte i fjor, men er erstattet av Haraldrud gjenbruksstasjon på samme sted.

Dumpet i skogkanten samme dag

Mandag ettermiddag blir ØB kontaktet av en leser som forteller at det er dumpet flere garderobeskap med navn på, på den vesle parkeringsplassen der skiløypa krysser Tomterveien fra Skotbu til Vientjern.

Underveis oppdager journalist og fotograf at det er dumpet enda mer søppel også på en annen parkeringsplass langs samme vei.

En gjennomgang av det som er kastet på begge steder, fører avisen til Grændsens skotøimagazin.

– Har hatt sitt siste oppdrag

– Dette er helt utrolig. At det går an! Gjett om vi noen gang skal bruke det firmaet mer, erklærer Haslie etter å ha hørt at søppelet han betalte for å få levert på godkjent sted, ligger slengt i skogkanten langs Tomterveien.

Har ordnet opp

Daglig leder Trond-Arild Elvan i Sporty budservice stiller seg helt uforstående til det som har skjedd.

– Jeg fikk kontakt med sjåføren som jobber for en underleverandør i går kveld. Han dro sporenstreks til stedet og ryddet opp. Han tok også med seg mer enn sin egen søppel. Det er første gang et skjer på våre 15 år i bransjen. Kontrakten med underleverandøren sies opp. Vi er flaue på firmaets vegne, sier Trond-Arild Elvan i Sporty budservice.