Den hjemsøkte fritidsklubben

: TVNorge-programmet "Åndens makt", her ved programleder Tom Strømnæss (t.h), tok turen til Kjeller´n fritidsklubb i Ski for å rense stedet for såkalt åndelig aktivitet. Her med senterleder ved Kjeller´n, Stein Nøsting og samboer Tonje Almnes.

: TVNorge-programmet "Åndens makt", her ved programleder Tom Strømnæss (t.h), tok turen til Kjeller´n fritidsklubb i Ski for å rense stedet for såkalt åndelig aktivitet. Her med senterleder ved Kjeller´n, Stein Nøsting og samboer Tonje Almnes.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

De ansatte på Kjeller'n fritidsklubb i Ski mente de hadde klubbmedlemmer langt over myndighetsalder. Les hvordan det gikk da klarsynte fra TV-programmet "Åndenes makt" skulle rense det populære klubbhuset for åndelig aktivitet.

DEL

Les lokale nyheter i ferien. Prøv oss i 5 uker for 5 kr.

SKI: I TVNorge-programmet "Åndenes makt" hjelper programleder Tom Strømness og hans klarsynte kompanjonger med å rense boliger for såkalt åndelig aktivitet. Programmet forteller historien til ulike mennesker fra ulike steder i landet, som alle har én ting felles: de er plaget av paranormale hendelser, noe som tilsynelatende også forekommer i Follo, nærmere bestemt på Kjeller"n fritidsklubb i Ski.

Tar med seg jobben hjem.

I søndagens program av "Åndenes makt" fikk vi møte senterleder ved Kjeller'n fritidsklubb i Ski, Stein Nøsting og hans samboer Tonje Almnes, som skal ha vært plaget med uforklarlige hendelser på klubben. Ved flere anledninger skal de to ha opplevd nærværet til to eller flere "personer", som enkelte ganger også skal ha fulgt med dem hjem etter arbeidstid.
– Vi merker nærværet til disse "personene" mest etter stengetid, i åpningstiden drukner de nok i støyen og energien fra ungdommene, forteller Stein i programmet.

Tidligere barnehjem.

Historien om boligen som i dag huser fritidsklubben har unektelig likhetstrekk med klassiske spøkelseshistorier. Huset ble opprinnelig bygget som prestebolig i 1919, for en pensjonert Kråkstad-prest og hans kone. Etter prestens død tre år senere solgte enken huset til Oslo Indremisjon, nå Kirkens Bymisjon, som drev det som barnehjem frem til 1969 da Ski kommune overtok boligen. Kjeller"n har holdt til i huset siden 1983, og er etter søndagens program å dømme en fritidsklubb for medlemmer i alle aldre.

– Nå er han her.

Stein og Tonje forteller om alt fra sterke energier, til direkte møter med ulike "personer".
– Det er ofte en svært karakteristisk lukt her, en blanding mellom våt hund og sur vaskeklut. Når denne lukten oppstår pleier vi å si at nå er han her, forteller Stein til programlederen, og viser til en eldre mannskikkelse han har sett i 2. etasje på fritidsklubben.
Senterlederen og hans samboer har også observert en eldre kvinneskikkelse i 1. etasje.
– Klærne hun har på seg vitner om at hun er fra en annen tidsepoke, sier Tonje.

Misfornøyde skrømt.

Klarsynte Lilli Bendriss fra "Åndenes makt" merker nærværet til flere navngitte "personer" da hun besøkte Kjeller'n for å rense huset.
– Det er mange epoker og mye energi i dette huset, og jeg fanger umiddelbart opp en familiesituasjon, sier Bendriss, som også kan fortelle at en av disse skikkelsen er misfornøyd med at boligen benyttes som fritidsklubb.
– For ham har fritidsklubben feil rytme og feil energi, sier Bendriss i programmet.

Til "den andre siden".

Under Lilli Bendriss' besøk på Kjeller'n skjer det noe uventet, for mens hun vanligvis holder en slags seanse for å hjelpe åndene over til "den andre siden", får hun her hjelp av det hun mener er bestemoren i huset.
– De som var her transporteres på denne energibølgen, over dit hvor de hører hjemme - i en ny historie, forteller Bendriss.

Endelig fred å få.

To måneder etter innspillingen av programmet er "Åndenes makt" tilbake på Kjeller'n, og denne gangen er det langt fredeligere på fritidsklubben.
– Jeg merket en umiddelbar endring, fred og stillhet, forteller Tonje Almnes, som ikke lenger plages med hjemmebesøk fra skikkelsene.
– På de fremtidige arrangementene våre vil det nå forhåpentligvis bare være levende medlemmer, sier senterleder Stein Nøsting avslutningsvis til programlederen.

Artikkeltags