SKI: – Nivået på dem som deltar her er veldig høy, ja jeg tror ikke jeg har sett noe bedre noen gang, sa daglig leder i Ungt Entreprenørskap-Akershus, Petter Skotland til ØB.

Flere av deltagerbedriftene som ØB snakket med hadde sågar fått sine produkter ut i salg.

En av lagene som har kommet langt, er «Quick Exit» fra Ski videregående skole. De har fått enerett i Norge på å selge et produkt som ikke er større enn at det får plass i lommen.

Denne skal hjelpe deg med å komme ut av biler som har vært utsatt for en ulykke. En bilulykke hvor flere av deres medelever var involvert, og en av elevene ble hard skadet, skal være grunnen til deres valg av produkt. Ulykken skjedde på vei hjem fra en skoletur der elevene selv sørget for transporten.

– Det var helt klart en tungtveiende grunn at vi fikk denne ulykken så tett på kroppen. Vi mener dette lille redskapet, som du kan skjære deg løs fra bilbeltet og knuse ruter for å komme deg ut av bilen med, må være noe alle bør ha på seg når de ferdes i trafikken, sa Thea Ekornås Fornes.

Verktøyet finnes allerede på markedet i USA, men gjengen fra Ski vgs har fått eneretten på det norske markedet.

Matematikkhjelp

På ØBs ferd gjennom lokalet på Thon Hotel torsdag, ble vi stoppet av mange dyktige markedsførere som mer enn gjerne ville fortelle om sitt produkt. En av disse var firmaet "Knekk Koden" fra Frogn vgs.

Merker du at barnet ditt synes matematikk er vanskelig og helt har mistet motet? Da bør du ta kontakt med denne gjengen. De vil gjennom visuell og praktisk matematikk, igjen få opp gløden blant barn helt ned i barneskolealder.

– Målet med våre kurs, som kan være 1:1 eller flere i grupper, er at matematikkunskapen skal bli sittende. Det er mange som mister motivasjonen i tidlig alder. Det er viktig at disse igjen finner glede i å løse matematiske oppgaver, sier Cordelia Øystå.

Nå er det bare kvalitetssikring og test av produktet som gjenstår, før de i stor skala kan introdusere «Knekk Koden» for publikum. Målet er å selge konseptet til hele Norges land. Gjengen bak "Knekk Koden" sier selv de har litt over middels kunnskap om dette emnet og gløder av entusiasme for å spre sine ferdigheter blant barn og unge. I disse dager prøver de ut sitt produkt på sine yngre søsken.

Påfyll og gode ideer

Meningen med Follomesterskapet var ikke å stemme noen ut av den videre konkurransen, men å gi alle deltagerne påfyll og gode ideer til den videre satsingen mot Akershusmesterskapet som arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm den 10. mars.

Det var Ungt Entreprenørskap, sammen med Ski storsenter og Frogn videregående skole som sto bak gårsdagens arrangement.
Det ble konkurrert i syv forskjellige kategorier.

Beste, logo, beste innovative produkt/tjeneste, beste utstilling, beste sosiale entreprenørskap, beste salgsteam, beste HA/IA bedrift og til slutt ble den beste Ungdomsbedriften i Follo kåret.