LANGHUS:– Det har gått litt opp og ned, men jeg er stort sett fornøyd med egen innsats så langt i sesongen. I likhet med resten av laget håper også jeg at det skal bli jevnere i fortsettelsen, sier Nicklas Knudsen som av svært mange blir karakterisert som Follo HKs energibunt. Det er nemlig 19-åringen som setter fart på Follo HK når det butter imot, og svært ofte er han nest sist eller sist på avslutningene.
–Jeg har vel evnen til å gjøre noe uventet, og jeg er vant med å løpe mye på banen. På denne måten får jeg også med meg de øvrige spillerne, sier Knudsen som noterte seg for 11 fulltreffere mot Nit-Hak sist helg.

Meget tøft

Follo HK og Nærbø er de eneste lagene i 1. divisjon som ikke har tapt en kamp så langt i sesongen. Nicklas Knudsen håper selvfølgelig at Follo HK også skal stå uten tap etter oppgjøret mot Nærbø lørdag. Men det blir meget tøft.
– Det blir helt sikkert en jevn kamp, men jeg tror likevel vi er et bedre lag. I tillegg har vi Dusan (Poloz). Dette kan bli en taktisk kamp, og han er en luring, fortsetter Knudsen.
I likhet med Follo HK spiller også Nærbø et 3-2-1-system, som de eneste i 1. divisjon. At motstanderen spiller på samme måte som Follo HK, gjør ikke kampen noe enklere, ifølge Knudsen.
– Får vi i gang vår keeper og det stemmer med kontringene, skal det gå vår vei. Når det gjelder kontringer, er vi best i 1. divisjon, fortsetter han. Og det var vel nettopp det som fungerte i april, da Follo HK vant 35-29 over Nærbø. I den kampen scoret Daniel Helland Anderson hele 13 mål.

Fornøyd

Så langt i sesongen er midtbacken fornøyd med både egen og lagets innsats, i alle fall brukbart fornøyd.
– Vi kan ikke være helt fornøyd når vi mister ett poeng mot Fram og med de svingninger vi har hatt, sier 19-åringen, som heller ikke er hundrede prosent fornøyd med at han ikke er med i Dusan Poloz førsteoppstilling. Han kunne gjerne tenkt seg mer spilletid.
– Det er jo derfor jeg spiller håndball. Jeg vil spille mest mulig.
– Har du pratet med treneren om dette?
– Nei. Det har jeg ikke. Ikke har jeg spurt heller. Jeg regner med at jeg får starte når jeg presterer. Jeg er tross alt bare 19 år, sier Knudsen, som ikke har noen problemer med å erkjenne at Torbjørn "Tobben" Andersen er trenerens førstevalg som midtback.
– Hva skjer hvis Follo HK ikke rykker opp i eliteserien?
– Jeg har det ikke travelt. Har snakket litt med Dusan Poloz om det, men jeg stresser ikke, selv om også jeg etter hvert vil spille på et høyere nivå, sier Nicklas Knudsen, som legger til at det blir en gedigen nedtur hvis Follo HK ikke rykker opp etter denne sesongen.