Mats skal finne nye talenter til Follo FK

SPEIDER FOR FOLLO FK: Mats S. Karlsen er ansatt som talentspeider i Follo FK.begge foto: knut stenseth

SPEIDER FOR FOLLO FK: Mats S. Karlsen er ansatt som talentspeider i Follo FK.begge foto: knut stenseth

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For å kunne snappe opp nye spillere har Follo FK ansatt Mats S. Karlsen som talentspeider.

DEL

SKI: Fjorårets sesong var en seiersmarsj for Follo FK. Klubben rykket overlegent rett tilbake til OBOS-ligaen og satte en rekke rekorder. Nå satser Hans-Erik Eriksen & co. på enda et suksessfullt år. Et steg mot det er ansettelsen av klubbens nye talentspeider Mats S. Karlsen.

Dette er Karlsens første jobb som speider, men han understreker at han har jobbet mot dette lenge. Tidligere har han studert og bodd utenlands i ti år. Blant annet Barcelona, Paris, Berlin og London. Som spiller har Karlsen vært innom FK Vigør og Vålerenga junior, i tillegg til lavere divisjoner i Barcelona og universitetsfotball i Lisboa.

– Dette blir min første klubbjobb som speider. Det er noe jeg har jobbet målbevisst med og for over flere år, og jeg har blant annet vært på studie- og speiderturer i ti land i Mellom- og Sør-Amerika.

Sørlendingen forteller også at hans nye jobb ikke bare blir å se på potensielle nysigneringer.

– En stor del av jobben er å kvalitetssikre mulige spillerforsterkninger, og jeg skal først og fremst drive med speiding og kartlegging. I tillegg vil jeg bistå trenerne når det gjelder analyse og den taktiske biten.

Ser til Spania

Karlsen har som mange andre i sin generasjon vokst opp med å dyrke engelsk fotball, men ser heller til Portugal og især Spania når det gjelder talentutvikling. Han trekker frem baskerklubben Real Sociedad som et forbilde i klubbsammenheng, og ser en parallell mellom baskerne og Follo.

– Begge klubber har en stor andel lokal- og egenutviklede spillere og er en viktig del av klubbens sjel, men for å nå toppen må man hente utenfra.

Han forklarer at signeringene utenfra må være i toppklasse, og en av fjorårets viktigste Follo-spillere, Christian Bwamy, nevnes som et godt eksempel.

Enkel beslutning

Follo-trener Hans-Erik Eriksen virker strålende fornøyd med at klubben har fått inn Karlsen.

– Etter flere gode samtaler med Mats ble dette en veldig enkel beslutning for oss. Denne ansettelsen har mange plusser og vil forsterke måten vi kan jobbe på. Den vil gi både Mats og Follo FK verdifull erfaring, sier treneren.

Han tror også at en speider vil gi Follo en fordel på overgangsmarkedet.

– Ansettelsen av Mats gjør at vi i mye større grad er i stand til å kvalitetssikre markedet der ute og dette er for oss et konkurransefortrinn.
På tross av Follos økonomiske problemer de siste årene er Eriksen klar på at ansettelsen av Karlsen ikke vil føre til nye problemer.

– Økonomien i avtalen med Mats berører ikke klubbens budsjett, forklarer Eriksen.

Karlsen var også i konkrete samtaler med to andre klubber, før han valgte Follo.

– Etter noen samtaler med Hans-Erik fant vi fort ut at det var en glimrende mulighet for alle parter. Vi er begge lærings- og utviklingsorienterte, så vi fant fort ut at dette var en perfekt match.
 

Artikkeltags