LANGHUS: Follo 2 vant 28-24 over nabo Ski hjemme i Follotrykk Arena torsdag kveld. Rødtrøyene ledet med 13-11 til pause. Det langt eldre Ski-laget presset Follo gjennom hele annen omgang, men et forsterket Follo, med Aksel Horgen, Benjamin Herseth og Oskar Olafsson på banen klarte å holde gultrøyene bak seg. Dermed kunne Follo-rekruttene sette to meget viktige poeng på kontoen.

SE flere bilder fra kampen her:

Bildeserie

Bilder fra Follo 2 - Ski

Tidligere Ski-spiller Christian Jakobsen var også toneangivende for hjemmelaget med sine åtte scoringer.

- Dette var veldig deilig.  Vi holdt et godt tempo i dag og fikk mange enkle mål etter kontringer. Etter hvert klarte vi å tette igjen bakover, og da løp vi egentlig over dem, sier venstrekanten.

17-åringen imponerte med sin avslutningsteknikk i dag.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg løp i dag, litt misfornøyd med et par av skuddene, men alt i alt er jeg veldig fornøyd. Det var veldig moro å spille mot gamleklubben, sier Christian Jakobsen.

- Skal slå oss

En av Skis beste for kvelden var midtback Nicklas Knudsen, men han innrømmer at det ble for tøft mot unge, raske og fremfor alt, langt bedre trente spillere.

- De skal jo slå oss, de trener jo hver dag, men jeg syntes det var kamp hele veien. Jeg synes egentlig vi gjør en veldig god kamp, vi er disiplinerte og flinke, men vi når vi gjør feil blir vi straffet, og det er i bunn og grunn derfor vi taper, og det er alltid kjedelig å tape, sier han.

God Ski-start

Etter et strålende første kvarter ledet Ski 9-6. Så sluknet det langt eldre Ski-laget i det neste kvarteret. Follo-rekruttene la om til offensivt forsvar. Da begynte Ski å slite med å finne åpninger, og gikk seg ofte vill i Follo-forsvaret.

- Vi startet dårlig og brant en del sjanser. Vi brukte litt tid på å finne ut av hvordan vi skulle mobilisere i forsvar, men når vi gikk over i 5-1 gjorde vi det mye bedre, sier Follo-trener Ken Marius Krabbe.

- Vi tvang Ski til å ta mange dueller, og da ble de slitne. Jeg tror det er mye av grunnen til at vi vant, de ble rett og slett tappet for krefter når de måtte stå å pumpe så mye mot offensivt forsvar, fortsetter han.

Rødtrøyene, anført av en meget løpsvillig og god venstrekant i Christian Jakobsen, benyttet anledningen til å gå fra 6-9 til til 11-9 før Ski fikk summet seg. Lagene gikk til pause på 13-11 til hjemmelaget.

Jevnt

Annen omgang ble en jevn batalje. Ti minutter ut i omgangen var lagene like langt på 17-17, så begynte Follo-rekruttene å sige noe i fra. A-lagsspillerne Aksel Horgen og Oskar Olafsson skapte trøbbel for gultrøyene fremover på banen.

Ski klorte seg allikevel fast, og ti minutter før slutt lyste det 21-20 på tavlen. Nevnte Christoffer Jakobsen og høyreback Eirik Brøste Fossnes sørget for å holde Ski på en armlengdes avstand mot slutten.

Skis høyreback og storskytter Erik Strøm reduserte med et prosjektil i høyre kryss til 24-26, men det var Follo som skulle sette inn kampens to siste scoringer, og det endte med to svært viktige poeng for Follo-rekruttene som sliter i bunnstriden.

Bunnstrid

De to poengene gjorde ingenting med tabellplasseringen til Follo-rekruttene. Laget ligger fortsatt på nest siste plass, to poeng foran Halden TH 2 som har èn kamp mindre spilt. Follo har Halden på innbyrdes oppgjør, og møter Vålerenga neste helg. Det blir en spennende innspurt for Krabbe og hans mannskap. Søndag møter de Oppsal, som også ligger kun to poeng foran.

- Uheldigvis går den samtidig som førstelaget spiller kamp mot Sandnes, og da har vi ingen mulighet til å stille like bra lag som vi gjorde i dag. Når vi har med spillere som spiller i første divisjon hver uke får vi mer tyngde, tempo, guts og kvalitet. Da er det jo enklere å ta poeng også, men vi får bare krige og gjøre vårt beste og håpe at det er nok, sier Ken Marius Krabbe.