Spiller for nye medlemmer

Juniorene: Juniorkorpset til Langhus skolekorps fikk velfortjent applaus. Da måtte de trene på å bukke også! FOTO: STIG PERSSON

Juniorene: Juniorkorpset til Langhus skolekorps fikk velfortjent applaus. Da måtte de trene på å bukke også! FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det er moro å gå i Langhus skolekorps!

DEL

Det fikk publikum se da det var rekrutteringskonsert på Vevelstadåsen skole mandag. Andre, tredje og fjerde trinn fikk se og høre hva de jevnaldrende musikantene kan.
Før helgen gikk det ut ranselpost til alle elevene i målgruppen på de tre barneskolene på Langhus med informasjon om korpset. Så spiller de rekrutteringskonserter denne uken. Både hovedkorpset og juniorkorpset spilte for en lydhør forsamling på Vevelstadåsen. I morgen har de to konserter på Bøleråsen skole, og torsdag morgen blir Skolens time på Langhus skole brukt på behørig vis.
– 17. mai gikk de her opp til skolen deres, sa juniorleder Frank Dønåsen da han introduserte de unge musikantene bak ham.

Mamma Mia

Hovedkorpset spilte to melodier alene først. ABBAs Mamma Mia slo an tonen, bokstavelig talt.
Etterpå var det juniorkorpsets tur. De spilte sin egen favoritt, Liten marsj nummer 6.
– De er like gamle som dere. De går i tredje, fjerde og femte klasse, fortalte Frank Dønåsen.
Dirigent Odd Erik Nordberg hadde god kontroll på korpset, og jammen klarte han å styre klappingen til publikum også!

Det var også lov å synge med, for juniorkorpset til Langhus skolekorps har hørt historien om de tre små fisk.
Det ble ikke Høstblås på skolene i år slik som i fjor, men skolekonsertene virket vel så effektive. Det ble god avsetning på brosjyrene etterpå.
Torsdag klokken 18.00 er det aspirantopptak på Fønix, førsteklassebygget på Langhus skole.
Det er viktig for skolekorpset også å være en sosial arena. Det store målet for 2014 er Landsfestivalen i Trondheim.

Loppetid

Lørdag 12. og søndag 13. oktober har Langhus skolekorps sitt store loppemarked, som de har hver vår og høst. Lopper kan leveres på Langhus gård ved Langhus stasjon nå på torsdag og 10. oktober mellom 18.30 og 20.00. Du kan også få loppene dine hentet hvis du tar kontakt på 98 00 84 27.

Artikkeltags