SKI: Sissel Aurlands kunstneriske ståsted handler om form og linjer. Og farger. 16 av maleriene henger i Rådhusgalleriet i Ski fra lørdag.

- Jeg finner stor inspirasjon i naturen, uansett hvor det måtte være, men jeg er spesielt glad i den nordlige landsdelen der jeg er født og oppvokst, sier Sissel Aurland, som for lengst har slått seg ned på Frogner i Sørum kommune og nyter den kunstneriske tilværelsen med atelier på Blaker Skanse.

– I tillegg til naturen tar jeg også fascinasjonen for dans med meg inn i motivene.

Nå har hun tatt turen til Ski rådhus, hvor Ski kunstforening inviterer til utstillingsåpning lørdag 17. oktober.

«Hendelser i form og linjer» kaller hun utstillingen, som består av abstrakte malerier, hvor hun bruker sin egen maling. De fleste formatene er 90 ganger 100 centimeter og motivene oppfører seg som om de fortsetter ut over lerretet eller som om de er skåret ut av en større helhet.

– Etter å ha sloss med akryl i mange år fant jeg frem til eggoljetempera. Den tørker senere, men gjør samtidig at jeg bedre får frem kontrastene mellom det fargemettede og de lette fargene. Hemmeligheten er egg, linolje og vann blandet med fargepulver. Det betyr at jeg må preparere lerretet selv, men da blir det også perfekt, smiler hun.

– Hvordan fortonet slåsskampen seg med akryl?

– Det er sjelden jeg har klart for meg hvordan resultatet vil bli, men jeg ønsker å ha en dialog med det som utvikler seg på lerretet. På det beste overrasker jeg meg selv, men av og til er det ikke noe som klaffer og da slåss jeg.

– Da jeg startet som kunstner for 15 år siden var jeg figurativ, men har gradvis gått over til abstrakte uttrykk. Det er befriende ikke å skulle finne svar på alt, men bare undre seg. Det er i en slik frihet maleriene mine oppstår, sier Sissel Aurland

Utstillingen varer til 31. oktober.