Gå til sidens hovedinnhold

Jack Stillwater spiller Springsteen-inspirert americana i Rådhusteatret

Artikkelen er over 6 år gammel

Kritikerroste Jack Stillwater avlegger Ski et besøk torsdag kveld – med en fersk EP i gitarkassa.

ØVRE EIKER/SKI: Jack Stillwater har, i nåværende utgave, eksistert siden 2007.

Bandet befinner seg i et americana-landskap der Bruce Springsteen er blant inspirasjonskildene, særlig Ghost of Tom Joad-delen av The Boss. Historiefortelling står i sentrum, akkompagnert av et varmt, organisk lydbilde.

Stillwater er altså aktuelle med en fersk EP som er første del av trilogien The Farmer Triology. Låtene på EP-en ble spilt inn i klassiske Athletic Sound i Halden tidligere i år, og utgitt i begynnelsen av april – til meget rosende omtale fra landets musikkanmeldere.

The Farmer-trilogien tar utgangspunkt i den norske utvandringen til USA på første halvdel av 1800-tallet og frem til begynnelsen av 1900-tallet. Likevel ønsker ikke låtskriver og frontfigur Terje Espenes å farge låtene i for sterk tidskoloritt.

– Låtene handler om søken etter et nytt liv. Jakten på identitet. Så følger vi flere karakterer og deres historie. Utgangspunktet er den nevnte perioden, men historiene kan like gjerne passe inn i vår tid, mener Espenes, på telefon fra Øvre Eiker.

Jack Stillwater har lokale alibier i gitarist Morten Huseby og bassist – og ØB-frilanser – Odd Inge Rand, begge Siggerud-baserte. Kveldens settliste vil inneholde både nytt og gammelt materiale.

– Vi kommer til å starte med noen «oldies», så spiller vi EP-en The Farmer i sin helhet, før vi avslutter med noen ekstra godbiter, opplyser Espenes.

Neste kapittel i trilogien skal spilles inn i slutten av maimåned, samme sted som sist; Athletic Sound i Halden. Lydhøvding Kai Ø. Andersen blir igjen å finne bak spakene. Lanseringsdato er 9. oktober. Trilogien vil bli fullført neste år.

Kommentarer til denne saken