Storslått jungelbok fra Marianne Mørk

Lars Helge Throndsen og Maren Victoria Mørk er "Jungelbokens" fantastiske hyener, herlig sleipe og eksentriske. Foto: Audun Braastad

Lars Helge Throndsen og Maren Victoria Mørk er "Jungelbokens" fantastiske hyener, herlig sleipe og eksentriske. Foto: Audun Braastad

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Med familiemusikalen "Jungelboken" markerer Marianne Mørk 20-årsjubileet for teaterskolen hun overtok etter sin mor i 1992. Oppsetningen er absolutt et jubileum verdig.

Historien er som før. Menneskebarnet Mowgli (Arjan Nilsen) er oppvokst i jungelen sammen med bjørnen Baloo (Magnus Solheim), Baghera (Lars Bingen) og ulvefamilien.

De har voktet ham som en av ulvungene. Nå er Mowgli i ferd med å bli stor og ikke like lett å holde i flokken. Jungelens farer blir farligere, som den sleipe slangen Kaa (Trine Flinder) og den sultne tigeren Shere Khan (Espen Branden).

Det er Arne Lindtner Næss og Svein Gundersens versjon Marianne Mørk har tatt tak i og overført til si hjemlige scene Rådhusteatret i Ski.

Ved hjelp av blant andre scenograf Per Olav Austdahl, har hun omskapt scenen til en mørk og magisk jungel med de mest fantastiske skapninger.

Scenografien er - som vanlig i hennes musikaler - helproff. Det samme kan sies om kostymene (laget av Berit Steen og Live Knudsen), som sammen med kulisser og lyssetting gir publikum en storslått  visuell opplevelse.

Helhetsinntrykk er flott, samtidig som enkeltinnslag hever seg over resten. Eksempelvis slagen Kaa, som har alt. En herlig karakter, fra glinsende slangeham og gullgliternde sminke til særpreget og morsom karakter.

Også de to hyenene Tabaqui (Lars Helge Throndsen) og Lu Lu (Maren Victoria Thingnæs) er favoritter i denne herlige godtposen. Her får vi velspilte, velregisserte og herlig humoristiske figurer med særpreg.

At Lu Lu sitter i rullestol på grunn av at Maren Victoria Thingnæs skadet benet rett før premiere, har det dyktige teamet klart å snu til noe positivt. Rullestolen er skrevet inn i stykket og  virker rett og slett som kreativ regi.   

Branden, en av veteranene i Mørks musikaler, har pondus (selv om tigerskinnet er slunkent) og stemme til å gi jungelens en gang så farlige tiger tygde og karakter. Shere Khan er Mowglis største fiende og fortellinges skurk. Samtidig får vi sympati for den skadeskutte tigeren.

Frode Thingnæs står for nye arrangementer av Svein Gundersens originalmusikk, mens Magnus Alexander Mørk Thingnæs er musikkprodusent. De sørger for et fengende og proft lydbilde, som sammen med stort sett stødige sangprestasjoner gjør "Jungelboken" til en musikalsk opplevelse..

Det er imponerende å se hvordan Mørk, med et skuespillerteam av flinke amatører og en brøkdel av pengene institusjonsteatrene har til produksjoner, år etter år klarer å lage musikaler som holder profesjonell standard.

I jubileumsåret har hun klart det igjen. "Jungelboken" fortjener uten tvil et stort publikum. 

Artikkeltags