Fulgte opp debuten 22 år etter

Det blåste friskt i foajeen til Rådhusteatret da Ski storband trøkket til med stoff fra den nye CDen sin tirsdag. FOTO: ODD INGE RAND.

Det blåste friskt i foajeen til Rådhusteatret da Ski storband trøkket til med stoff fra den nye CDen sin tirsdag. FOTO: ODD INGE RAND.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ski storband platedebuterte i 1987. Nå, 22 år etter, følger de opp med "Ski Loves You... Madly". Tirsdag var det slippfest.

DEL

SKI: Det var et spillesugent storband som tok i mot sine aller nærmeste i foajeen til Rådhusteatret tirsdag kveld. I den lille foajeen fikk publikum så ørene flagret, men det var vellyd fylt av idealisme og entusiasme som fylte rommet.

Profilerte solister

Flere ganger har Ski storband delt scene med gitarist Frode Kjekstad og den danske jazzsangersken Majken Christiansen. Denne spesielle begivenheten var intet unntak. Duoen, som også spiller på albumet, satte sitt preg på kvelden med låter som "It don't mean a thing" til "Love you madly".

Kjekstads egne "Funky freaky rabbit dance" og "Prospect Park S. W." var begge strålende. På førstnevnte imponerte Pål Vinland på saksofon, og på sistnevnte hadde bandleder Biørn Barlo en seiersgang over egne saksofonklaffer. Mayken Christiansen på sin side, var i like strålende form som vanlig. Hennes versjon av "Jeg er havren" var rett og slett fremragende.

Kjempeløft

Det er lenge siden sist storbandet var albumaktuelle, og det føles godt å endelig ha noe å vise til igjen i plateform.

-Det er klart dette er et kjempeløft for oss. Det har vært et stort prosjekt, og takket være sponsormidler og egne tilskudd er vi kommet i mål. Dette er et produkt vi er stolte av, og jeg tror storbandet aldri har vært så bra som det er akkurat nå, sier musikalsk leder Biørn Barlo. Med folk i alle aldre, og en stabil besetning gjennom de siste årene er bandet blitt meget samspilte.

-Alder her spiller ingen rolle, så lenge du kan spille, sier Barlo. Flere har vært med fra starten i 1976, og per i dag er hele trompetrekka til Ski storband pensjonister. Etter tirsdagens forestilling i foajeen, er det ingen tvil om at alder bare er et tall. Det låter nemlig som kuler og krutt fra det drøye 30 år gamle bandet.


Artikkeltags