Gå til sidens hovedinnhold

Gikk fakkeltog for fritidsklubbene

Artikkelen er over 11 år gammel

– Vi går i fakkeltog fordi det er et kulturran å legge ned Kjeller'n, sier Jakob Finnseth (16) fra Ski.

SKI: Budsjettforslaget som foreligger for Ski kommune for neste år, vil kunne innebære nedleggelse av fire fritidsklubber og innskrenking av tilbudet ved Ski kulturskole, i tillegg til reduksjon av tilbudet ved helsestasjonen for ungdom og flyktninger.

Mange protesterer mot budsjettforslaget, og i går samlet de seg for å gå i fakkeltog.

Turen gikk fra Kjeller'n fritidsklubb, gjennom Ski sentrum, for å ende opp foran rådhuset. Der fikk ordfører Georg Stub overrakt både underskrifter og brev som ungdommer hadde skrevet, der de forteller hva en nedleggelse vil bety for dem.

Noen rakk ikke helt avgangen, men etter å ha hoppet på langs togruten, var det nok et hundretalls personer som deltok i den stille protestmarsjen.

LES OGSÅ: Les brevet Lavesi-ungdommene gra ordfører Stub

Rett til meninger

– Vi vil på denne måten vise at barn og unge har både meninger og rett til å ha meninger. På denne måten lar vi de unge engasjere seg og si sin mening, sier Anita Ingierd.

Hun er aktivitetsleder i Redd Barna Oppegård og Ski, som hadde tatt initiativet til demonstrasjonen.

– Tror du dette hjelper?

– Det kommer litt an på. De får i alle fall frem sin sak og sagt hva de mener, og jeg tror det blir lagt merke til at de stiller opp og er engasjerte. Og bare det å få lov å vise engasjement er viktig, sier Ingierd.

– Mange av dem som går i toget her nå føler seg utrygge, og er redde for at tilbudet vil forsvinne, legger hun til.

En av disse er Glenn Jørgen Ruud (14) fra Siggerud.

– Fritidsklubber er et fint sted der venner kan møtes. Legges fritidsklubbene ned, vil vi få hærverk i stedet, tror han.

Flere tilbud

Leni Løvik (23) er enig:

– Jeg går i fakkeltog i dag fordi jeg synes det er dumt om fritidsklubbene legges ned. Vi har kaos nok i Ski fra før. Det skulle tvert imot vært opprettet flere tilbud for ungdom i Ski, mener hun.

Spiller i Kjeller'n

– Kjeller'n i Ski er et allsidig tilbud til mange ulike ungdommer og ungdomsgrupper. Det er også et preventivt tilbud, og jeg tror man gjør en stor tabbe både kulturmessig og i forhold til ungdomskriminalitet, sier Jakob Finnseth fra Ski, som selv er i Kjeller'n og spiller minst to ganger i uken.