LANGHUS: Debutantene fikk en knallåpning på sesongen ved å vinne 3-1 hjemme over Nordstrand, en av seriefavorittene. 15 år og 83 dager unge Etzaz Hussain fikk æren av å score klubbens første mål i 3.divisjon. Lagets eldste, Ronny Løvlien, fyller 37 i august.
– Men først i slutten av august, påpeker han…
Han økte til 2-0 på straffe, mens nok en junior, Fredrik Nilsen, kanskje sto for dagens enkeltprestasjon da han satte inn 3-0. En lang, høy og hard pasning ble elegant tatt ned, og med ballen i bena lobbet han like elegant over en utrusende keeper og inn i det tomme målet.
– Det avgjorde kampen, konkluderer spillende assistenttrener Løvlien, som avsluttet som midtstopper og lagkaptein, etter at forsvarsbautaen Per Erik Amundsen måtte ut med skade.

Laget vokste

Første halvdel av første omgang tydet imidlertid på at Langhus skulle få det tøft i sin debutkamp i 3.divisjon.
– Vi ble presset og kom oss ikke opp på banen, innrømmer Løvlien. Hjemmelaget, med fire juniorspillere fra start, virket nervøse og preget av anledningen. Da gjestene fikk straffe etter et kvarter, var det nok mange som ante uråd.
Men da viste en annen veteran seg frem. Spillende trener Bjørnar Hansen gikk lynraskt ned til venstre og holdt straffesparket. Der og da var det nesten så en kunne se hvordan hele laget vokste en halv meter. Nå begynte teknikerne å tørre mer, de holdt på ballen, vendte opp, fintet og spilte frekke pasninger til hverandre. Etter en halv time var det derfor ikke direkte overraskende at det var hjemmelaget som tok ledelsen.
– Gunnar og jeg hadde nesten en duell om å få tak i ballen, men da jeg fikk avsluttet, visste jeg at jeg skulle score, sier Etzaz Hussain. Og sikter til at han kolliderte med lagkamerat Østebrød, før det ble fattet endelig vedtak om hvem som skulle få æren av å sette inn det historiske målet.
Få minutter senere fik Langhus straffe, og veteran Løvlien viste hvordan det skal gjøres.
Etter pause gikk gjestene ut maksimalt for å ta igjen forspranget. I stedet kontret hjemmelaget, og etter unge Nilsens prestasjon og nok en kjemperedning av keeper Hansen, så det ut til at roen senket seg over debutantene. Ja, utover i andre omgang hadde de stort sett kontroll, og det så til tider ut som om de både likte og lekte seg ute på kunstgresset.
Først helt mot slutten av kampen fikk Nordstrand sitt trøstemål. Fint, så tok de ikke turen til Langhus helt forgjeves.

Fornøyd med dagen

– Vi var nok alle litt nervøse i starten, innrømmer Hussain. Som etter flere treningsopphold med selveste Manchester United, vurderte å spille junior interkrets for Follo Fotball, men endte på A-laget til Langhus.
– Jeg spiller her inntil videre. På junior ville det nok vært høyere tempo, men her får jeg god matching fysisk, fremhever 1993-modellen.
– Vanskelig å si hva som er best for ham. Nå får han bruke dette året her, hvor det er tøffere enn i junior innerkrets, mener Ronny Løvlien. Ekte Langhus-gutt, som ikke uventet var veldig fornøyd med dagen.
– Og så var det fantastisk at så mange Langhus-folk kom for å se kampen, avslutter han.
Med det som ble vist på banen, skal du ikke se bort fra at de også kommer tilbake.