Åpnet julegata i Ski

Nissefar og nissemor tok turen innom Ski sentrum for å dele ut godteposer og hilse på de minste.

Nissefar og nissemor tok turen innom Ski sentrum for å dele ut godteposer og hilse på de minste. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble juletregang, magiske triks og besøk av selveste julenissen da julegata i Ski ble åpnet på lørdag.

DEL

SKI: Selv om det enda bare er november startet julefeiringen i Ski med åpningen av julegaten og tenning av juletreet på rådhusplassen. forretninger og spisesteder i sentrum hadde trommet sammen til en tidlig julefeiring med aktiviteter for store og små, juletregang og musikk.

I løpet av dagen kunne man være med på rebusløp, lysverksted, trylleshow og få en tur rundt i sentrum med hestene Bronen og Tindra.

Levende sentrum

– Det er flott å se at så mange har tatt turen hit i dag. Det er dette vi vil ha, et levende Ski sentrum med masse folk, sa ordfører Tuva Moflag da hun gikk på scenen for å offisielt ønske julen velkommen.

– De neste ukene er både den mørkeste og lyseste tiden av året. Dagene er korte men vi fyller hjemmene våre med lys og feirer sammen med venner, familie og kolleger.

– Alle som ønsker det skal få være med i et fellesskap i juletiden, derfor oppfordrer jeg dere til å være med på en litt omvendt julekalender. Gjør noe fint for noen andre hver dag fram til jul, sa Moflag før juletreet ble tent.

I løpet av dagen ble det samlet inn julegaver til beboerne på Bjørnebekk asylmottak i Ås. Pakkene ble samlet i esker under juletreet på rådhusplassen som i år var hentet på Siggerud. 

Aktiviteter hele dagen

Ann-Kristin Falla fra Ski Handelsstand fortrylte til ØB at årets arrangement hadde blitt en stor suksess.

– Det har vært en fantastisk dag med masse folk i sentrum. Allerede før vi startet klokken 12 i dag sto det folk klare og ventet. Nytt av året var et «matkvartal» i gågata, der spisestedene i Ski sentrum hadde satt opp boder og bød på smaksprøver.

 – Matkvartalet var en kjempesuksess. Sammen med alle de andre aktivitetene hare det vært stor aktivitet i hele dag. I år kom det faktisk så mange at julenissen som hadde kommet på besøk gikk tom for godteposer, avslutter Falla.

Artikkeltags