Ski-jenta Anna Tatjana Lie ble norgesmester i thaiboksing

Norgesmester: Ski-jenta Anna Tatjana Lie vant NM i thaiboksing i helgen.foto: knut stenseth

Norgesmester: Ski-jenta Anna Tatjana Lie vant NM i thaiboksing i helgen.foto: knut stenseth

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: I fjor ble hun verdensmester i kickboksing (K1) etter å ha nedkjempet åtte av de beste kickbokserne i verden under stevnet i Latvia.

I helgen var det NM i thaiboksing i Oslo. Der ble det en klar seier over Stavanger-jenta Silje Helene Wathne i minus 60 kilosklassen.

– Endelig. Dette var en tittel jeg manglet, sier Lie, som har hatt få jenter å gå mot i sin vektklasse tidligere.

En slik kamp på hjemmebane i Oslo gjorde imidlertid at det var en nervøs Ski-jente som gikk i ringen i helgen.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs foran en kamp tidligere, og hadde nok litt prestasjonsangst. Det hadde med å gjøre at jeg var på hjemmebane tror jeg. Normalt drar jeg jo til utlandet for å bokse, og folk her hjemme får bare vite hvordan det har gått i etterkant.

I helgen var alle på plass i hallen. Nervene slapp imidlertid med en gang jeg kom opp i ringen, så det var ikke noe problem, sier Lie.

– Hvordan vil du sammenligne en NM-tittel i thaiboksing opp mot K1-tittelen du tok i Latvia i fjor?

– Denne tittelen betyr nok ikke like mye for meg, men det er jo behagelig å kunne kalle seg norgesmester. At jeg er best i landet i min vektklasse, sier Lie.

Les også:

Drar kanskje til Thailand

Hun er i forhandlinger med en promoter om å kanskje dra til Thailand i april for å bokse der. Lie kommer muligens også til å delta i en turnering i fullkontakt kickboksing (K1) i Amsterdam om noen uker.

– Det hadde vært morsomt om det da sto om et belte. Det viktigste er imidlertid at jeg kan få mer erfaring og gå mot de beste i verden, sier Lie.

Hun har tidligere uttalt at hun gjerne vil over i MMA (Mixed Martial Arts). De planene er imidlertid lagt litt på vent. For øyeblikket er det stående fighting som appellerer mest.
 

Artikkeltags