SKI: Kjerringene som rocker fele, hardingfele, bratsj og nøkkelharpe er tre lokale, dyktige musikere: Elisabeth Olhans fra Ås og Agneta Holmer Mæland og Marianne Tomasgård fra Ski.
I Follo er de også kjent for mange av kulturskolens elever, som fiolin- og bratsjlærere i Ås, Ski og Enebakks kulturskoler.

Klassisk skolerte

De er tre klassisk skolerte musikere som gjennom Kjerringrokk har funnet tilbake til røttene. Elisabeth Olhans og Agneta Holmer Mæland er begge oppvokst i Dalarna i Sverige, og spilte folkemusikk i oppveksten og ungdommen.
Marianne Tomasgård er oppvokst i Nannestad, men har sine musikalske røtter i Hornindal på Vestlandet. Tomasgård er tidligere medlem av den spellemannsnominerte folkemusikkgruppen Honndalstausene.
– Vi spilte mye folkemusikk i oppveksten, før vi gikk videre og studerte klassisk. Nå har vi funnet tilbake til det som kanskje står våre hjerter nærmest, sier Olhans.

Stort sprang

– Er det ikke et stort sprang fra klassisk til folkemusikk?
– Jo, men det burde ikke være så stort sprang. Det er to helt forskjellige måter å spille, men det går fint an å kunne begge. I folkemusikken baseres alt på gehør og hermemetoden, i klassisk er det å tolke et notebilde. Det er også annen rytmikk og måte å bruke buen på, sier Olhans.
Siden starten for fire år siden har Kjerringrokk fått stadig flere oppdrag. De har blant annet hatt skoleturné i Oslo og Ski, med over 50 skolekonserter. Gruppen har også hatt mange oppdrag lokalt, men ikke så mange offentlige konserter.
– Hva får vi høre lørdag?
– En god blanding av svensk og norsk folkemusikk, samt noe irsk og amerikansk. Det blir også noen overraskelser, lover Elisabeth Olhans.