Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Terje Alfnes´ alderdomsdrøm:

Artikkelen er over 6 år gammel

«Selv om jeg er en godt voksen herremann har jeg mange drømmer for fremtiden. Drømmer som ved realisering vil komme oss alle til gode. En stor drøm jeg har er at vår klode skal være i bedre tilstand med utsikt til å være et bedre bosted når jeg dør enn da jeg ble født. Dessverre synes mulighetene i akselererende tempo å svinne hen etter at utjevningen mellom rik og fattig nådde toppen ca. på 1980-tallet. Men vi kan alle bidra til å snu trenden.

En måte for meg å bidra på, er å kjempe for en bedre eldreomsorg enn den vi har i dag. Vi hører dessverre altfor ofte historier der dette ikke er tilfellet, der de eldres verdi reduseres mot slutten av den store livsreisen. Det skulle vært tvert imot. De eldre fortjener en solfylt «siste etappe» på den store livsreisen. Så hvorfor gjør vi det da ikke?

LES OGSÅ: Vil ha rett til pleie

Alderdom og død er like naturlig som fødsel og barndom. Mens fødsel og barndom skaper oppmerksomhet og forventninger, gir alderdommen muligheter for å minner. Når vi både snakker om og gjør synlige forberedelser til en fødsel, hvorfor skjer ikke den sammen forberedelsen før død og gravlegging? Det er ikke farlig å dø, men jammen ser det ut til å være farlig å bli gammel. Det må vi få slutt på!!!

Mine drømmer om en verdig alderdom håper jeg mange vil dele med meg:

  1. Få dø uten tunge og langvarige smerter.
  2. Få hjelp av personell som har evne, og særlig tid til å behandle meg med respekt og verdighet hvis jeg blir pleietrengende.
  3. Hvis jeg må på institusjon, få plass i mitt lokalmiljø hvor jeg kjenner mange fra før.
  4. Kunnskapsbaserte og demokratisk styrte beslutninger på alle nivå.

Hva må til for at disse drømmene realiseres? Er vi mange nok som vil – får vi det til!

For at mine drømmer skal gå i oppfyllelse, tror jeg første skritt må være først å bli så mange som mener det samme at det betyr noe for dem som ønsker å bli valgt inn ledende politiske posisjoner. Det må rett og slett en sterk folkebevegelse til».

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her!

Kommentarer til denne saken