Gå til sidens hovedinnhold

Ble voldtatt av stefar i 10 år fra hun var syv år gammel

Stefaren dømt til fengsel i seks år, må betale 400 000 i oppreisning

Artikkelen er over 6 år gammel

Selv etter at barnevernet overtok omsorgen, begikk stefaren overgrep mot jenta. Nå er Follo-mannen dømt til seks års fengsel.

SKI:  I ti år, fra hun var syv år, forgrep mannen seg på sin stedatter. Det begynte kort tid etter at mor og datter flyttet inn hos ham i 1999. Syvåringen kunne ikke skjønne hvorfor hun våknet om morgenen uten truse. Hun syntes det var rart. Etter noen uker begynte stefaren å komme inn på soverommet hennes og befølte henne. Etter en tid hadde en samleie med henne, til å begynne med to-tre ganger i uken.

Senere skjedde overgrepene daglig. Overgrepene fant sted i hjemmet deres, og i stefarens bil. Ved mange av overgrepene var det andre til stede i huset, både hennes mor og hennes yngre bror. Men de merket ingenting til hva som skjedde med jenta. Han skal ha sagt til jenta at hun og familien måtte flytte fra gården hans, om hun ikke gjorde som han sa. En rekke av samleiene ble begått ved voldtekt.

Nektet

Først vinteren 2012 fortalte jenta til en miljøterapeut om det hun hadde opplevd i barndommen sin. Saken ble politianmeldt i september 2012.
Stefaren har nektet for overgrepene. Han mener stedatterens mor har satt i gang denne saken for å ramme ham, eventuelt står datteren selv bak. Men Follo tingrett fester ikke lit til tiltaltes forklaring. Jenta har gitt en nøkternt og nyansert forklaring av overgrepene.

«Hjelpeløshet»

Follo tingrett viser til at overgrepene har dominert hele barndommen og ungdomstiden for jenta. Hun følte hun aldri kom seg unna, og at hun ikke fikk hjelp noe sted. Dette må ha gitt henne en voldsom følelse av hjelpeløshet, noe som ble ytterligere bekreftet da overgrepene fortsatte selv etter at hun flyttet fra stefaren. Selv etter at barnevernet overtok omsorgen for jenta, begikk han overgrep mot henne.
Follo tingrett er enig i aktors påstand om fengsel i seks år. I lys av overgrepenes art og varighet fastsetter retten oppreisningen til 400 000 kroner.