Gå til sidens hovedinnhold

Truet eks på livet

Etter samlivsbrudd og strid om samvær med sønnen

Artikkelen er over 5 år gammel

En 35 år gammel mann fra Follo er dømt til 120 dager i fengsel for trusler og krenkende adferd mot sin tidligere samboer.

SKI: I august 2014 ble mannen dømt for tre tilfeller av voldsutøvelse mot sin tidligere samboer. Straffen ble satt til fengsel i 75 dager.

Nå er han dømt for gjentatte ganger å ha kommet med trusler mot kvinnen, blant annet i forkant av rettssaken høsten 2014.

– Dersom du ikke passer på hva du sier i rettssalen, skal du få en kule i panna, skal den tidligere samboeren ha truet henne med på telefon.

I tingretten nektet Follo-mannen for å ha kommet med denne trusselen, men retten tror ikke på ham. Kvinnen anmeldte truslene dagen etter, og i retten forklarte hun at hun en rekke ganger har mottatt drapstrusler fra sin tidligere samboer både på telefon og SMS.

Follo-mannen ble ilagt forbud mot å oppsøke eller ta kontakt med henne på noen måte. Til tross for dette fortsatte han å ringe og sende SMS. Han dukket også opp utenfor huset hennes.

En gang sperret han veien for henne med bilen slik at hun ikke kom seg videre. Da hun åpnet vinduet på gløtt, dro han så hardt i glasset at det knuste.

Dommen er ikke rettskraftig.

Kommentarer til denne saken