Gå til sidens hovedinnhold

Andreas fikk drømmejobben som "eventyrer"

Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Orset fra Ski gikk til topps blant over 1000 søkere. Nå blir han Alfas "eventyrer"

SKI: Etter en grundig utvelgelsesprosess falt valget til slutt på 23-åringen fra Ski . Etter en periode med forberedelser venter en eventyrlig og lang gåtur for Eventyrer-Andreas.

Da den tradisjonsrike, norske skoprodusenten Alfa utlyste stillingen som eventyrlysten produkttester for deres nye kolleksjoner med friluftssko, raste søknadene inn. 1030 ble til 30, 30 ble til 10, og tilslutt én «Eventyrer». Etter en finaleleir ledet av ekspedisjonsveteran Aleksander Gamme, falt valget på Andreas.

Da ØB ringer Orset for å høre hvordan det føles å ha gått til topps, spør han høflig om å bli ringt opp litt seinere. Han er på treningsetur.

- Jeg må jo begynne å trene meg opp til de lange turene. Her kan man ikke ligge på latsiden, sier en jublende glad jobbvinner, etter at løpeturen er avsluttet og pusten er  tilbake.

For å få jobben har han måtte være med på en lang prossses, som har inneholdt alt fra dybdeintervju til filmproduksjon.

- Jeg er ekstremt glad og lettet. Det har vært en særdeles spennende  og ganske så lang prosses.Noe som også gjør det ekstra morsomt å gå av med seieren.

Eventyreren vet ikke ennå hvor første tur skal gå, men har fått en god dragning mor Nord-Norge etter å ha fullført militærtjenesten i Troms.

- Det blir nok mange turer nordpå, men jeg tar sikte på mange forskjellige turer, ikke  èn lang. Jeg har allerede gått Lofoten på langs, og det glemmer man ikke så lett, så Nord- Norge frister definitivt.

Hva tjener en nyslått eventyrer i 2016?

- Det er ganske greit betalt. Jeg kunne sikkert funnet meg en mer innbringende jobb på et kontor, men her kommer alle opplevelsene i tillegg, så dette gleder jeg meg utrolig mye til.

For øyeblikket er Andreas student. Han må derfor fullføre noen eksamener, før turen kan starte.

- Jeg håper å komme i gang med første tur i juni. Det er viktig å få med sommeren.

Håpet er at Eventyreren skal inspirere til friluftsglede, og få folk opp av sofaen. Oppfordringen om et mer aktivt liv, og betydningen dette har for folks helse er et viktig bakteppe.

Skal du gå alene eller sammen med noen?

- Det blir nok en kombinasjon. Jeg håper å få med meg folk som kan lære meg nye ting. Fluefiske kunne vært morsomt og nyttig å lære, sier han entusiastisk.

Jobben innebærer å gå tur i minst ett år, og samtidig være ambassadør for Norge som tur og friluftsland. Prosjektet er et samarbeid mellom Alfa Sko, Norsk Friluftsliv og Visit Norway.

–Andreas er en usedvanlig flott, dyktig og solid «Eventyrer». Han har fra dag én vist en utrolig iver og engasjement for stillingen og prosjektet. Han kan skrive, fotografere og ikke minst er han en friluftsmann. Alt vi så for oss at «Eventyreren» skulle være. Jeg er sikker på suksess med Andreas i våre sko, sier Pål Olimb, administrerende direktør i Alfa Sko i en pressemelding.

Til daglig studerer Andreas, eller Eventyreren som han heretter skal hete, økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Når jobben starter skal Eventyreren ekstremteste Alfas sko ved å gå langt. I tillegg skal han spre turglede og vise frem mulighetene for både enkle, og ikke fullt så enkle turer rundt om i landet. Eventyreren håper folk vil være med på ferden, og følge ham via blogg og sosiale medier.

–Jeg gleder meg vilt til å sette ut på eventyr. Jeg har alltid likt å være i naturen og gå tur, og gleder meg til å dele både sko- og turerfaringer. Nå ser jeg fram til varme sommerdager og fuglekvitter, men gleder meg nesten mest til de kalde vinternettene i teltet, avslutter eventyreren Andreas Orset.

Her kan du føge Andreas på hans ferd: https://www.facebook.com/alfaeventyreren/

Kommentarer til denne saken