SKI: Norsk naturfotofestival i Ski ble åpnet for andre året på rad, og festivalgeneral Magnus Reneflot har store forventinger.

- Jeg håper det blir en superflott helg som ytterligere bidrar til å etablere denne festivalen. Her samles entusiaster og proffe til en helg der naturfoto og naturopplevelsen står i høysete, sier Reneflot.

Han mener festivalen er viktig for økt naturinteresse og å få folk til å komme seg ut i naturen.

- Dette er på ingen måte naturvern, men vi ønsker, via bilder, å vise mangfoldet i vår flotte natur. Få opp engasjementet. Ta vare på naturen vår, sier Reneflot og håper en gledesstund som festivalen er mer virkningsfullt enn en pekefinger om miljøvern.

Vil vise bredde

Festivalen er nesten full og det er solgt omkring 300 pass. Reneflot tror festivalen vil være mye større om noen år, men påpeker at det tar lang tid å etablere en festival.

- Vi har ikke konkrete mål om hvor mye vi skal vokse, men heller vokse innen bredde og uttrykk.

Alle oppfordres til å dele sine naturbilder på #naturfoto2015

Fotobok av Ski kommune

Ski kommunes ordfører vil også ha bilder på Instagram. Da hun offisielt åpnet festivalen, hadde hun et ønske til alle fotografer der ute.

- Jeg var entusiast i fjor. Jeg er overentusiast i år. Med mange bidrag på #skikommune kan det bli en slags historiebok hvor vi kan se tilbake på hvordan Ski var før.

Hun mener festivalen setter Ski på kartet og håper den bidrar til at befolkningen i Ski også blir mer bevisste på naturfoto.

Bruk gjerne #folloliv også. Da deler du bildene dine med ØB.no sine lesere på forsiden av nettavisen vår