SKI: For tredje år på rad er det klart for den norske naturfotofestivalen i Ski som går av stabelen i helgen 11. til 13. mars. I motsetning til i fjor er hovedarrangementene flyttet til Ski kino fordi Rådhusteateret er under ombygging.

Festivalen byr på et hardpakket program, med en miks av utenlandske stjernefotografer og norske bidragsytere. Den er et fint møtepunkt for alle som interesserer seg for foto, og da spesielt naturfotografier, men også for de som bare er nysgjerrige.

I år er det allerede 240 påmeldte av 384 ledige plasser. Det vil være tilsammen 16 foredrag, en stor utstilling på Ski kino, to utstillinger inne på Ski storsenter og en utstilling på Thon hotel. I løpet at festivalen skal det holdes to forestillinger. Det ene om hunden Tinni og reven Snusen som er bestevenner, og den andre forestillingen handler om villmarksglede med «Villmarksbarna» fra NRK Super i spissen.

Fotokonkurranse for alle

I anledning denne store festivalen vil ØB og Norsk Naturfotofestival ha konkurranser jevnlig frem mot mars som alle våre lesere kan delta i. Fotokonkurransene deles inn i ulike temaer og du poster dem på Instagram. Vinnerbildene fra hvert tema vil bli vist frem i utstillingen, og blir belønnet med flotte premier fra Japan Photo. Det vil også være en hovedvinner som velges fra temavinnerne.

Bruk hashtaggene #folloliv og #norsknaturfotofestival når du legger ut bilder på din instagramprofil.

I månedene fremover tipser vi deg om hvordan du kan bli enda litt flinkere som fotograf, enten det er en mobiltelefon eller et speilreflekskamera.

Fang øyeblikket

Festivalgeneralen for Norsk Naturfotofestival, Magnus Reneflot, jobber mye med foredrag og kurs for fotoentusiaster i alle aldre. Han forteller at det ikke er mye som skal til for å bli en god fotograf.

- Du må bruke øynene, fange øyeblikket og være kreativ. Alt vi ser er et fotomotiv, sier Reneflot.

Noen av de beste tipsene for å bli en god fotograf handler om å være nysgjerrig, by litt ekstra på deg selv, være leken og ikke minst bruke observasjoner. Det er tanken som trigger oss. Ta det første motivet du ser før du prøver ut forskjellige vinkler.

- Med denne festivalen ønsker vi å spre naturglede. Vi vil ta vare på det vi er glad i, sier Reneflot.

Alle bildene i denne artikkelen er tatt av fotograf Magnus Reneflot.