SKI: Like før klokken 23 onsdag, ble det klart at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti (SV), Miljøpartiet De Grønne (MDG), Senterpartiet og Venstre er enige om å skape et nytt politisk flertall i Ski kommune.

Tuva Moflag, som intenst har jaktet valgseier i valgkampen, blir ordfører. Med seg som varaordfører får hun Camilla Hille fra Venstre.

– Nå har jeg det utrolig bra, sier Moflag.

Hun forteller at fem partier ønsker en ny retning i Ski, og de er derfor blitt enige om et nytt politisk styre. Arbeiderpartiet, SV, MDG, Senterpartiet og Venstre har tilsammen 21 representanter i det nye kommunestyret, og dette er akkurat nok til å få flertall.

Den nye opposisjonen vil bestå av Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet. Rødt er heller ikke med i flertallssamarbeidet. Mindretallet er på 20 representanter.

Les reaksjonen fra den sittende ordføreren, Anne Kristine Linnestad, her.

– Vi har klart å samle hele miljøkoalisjonen, og vi har seks spennende, politiske prosjekt vi skal jobbe sammen om og sørge for å levere resultater. Det ene er at vi skal gjøre Ski til fremtidens miljøby. Det andre er et demokratiprosjekt, for å skape et mer aktivt lokalsamfunn, sier Tuva Moflag.

Resten vil hun komme tilbake til.

De kommende ukene vil bli brukt til å bygge en politisk platform de fem partiene kan stå sammen om.

Kjempefornøyd med miljøprofilen

Camilla Hille fra Venstre uttalte før valget at hun satset på å bli ordfører, og mente det var gunstig å styre fra sentrum i politikken. Nå blir hun varaordfører, og synes ikke dette er noe nederlag.

– Jeg er kjempefornøyd med at vi får et flertall med et tydelig klima- og miljøfokus. Det har vært stor velvilje i denne retningen, sier Camilla Hille.

– Var det kamp om å bli varaordfører?

– Nei, dette gikk greit.

De andre posisjonene, som utvalgsledere og lignedne er ikke fordelt ennå.