Gå til sidens hovedinnhold

Høyre strekker seg mot sentrum for å få flertall

- Jeg venter at Ap også kikker inn forhandlingsdøren!

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Valger i Ski er så langt fra avgjort.

- Nå blir det møter, forhandlinger og sonderingsprat. Vi har lukket opp døren og venter at Ap også vil kikke inn. De jeg kan se bort fra er nok Rødt og SV,  sier ordfører Anne Kristine Linnestad.

- Hadde det vært opp til meg, så jo forter dess bedre. Det er ikke hyggelig med en uavklart situasjon, og hadde det vært opp til meg skulle jeg gjerne ha vært ferdig med forhandlingene i morgen , slik at vi vet hvem som skal styre Ski i fremtiden.

Høyre ble det største partiet ved valget i Ski og fikk 14 mandat, mens Ap følger tett bak med 13. Sentrum med Miljøpartiet De Grønne er blitt styrket, og dette kommer også til å gi utslag under forhandlingene. Og til sammen er det ti partier som skal finne sin plass.

Møtene mellom partiene er i full gang tirsdag kveld.

Viktig å beholde ordføreren

- Hva er viktigst for deg nå?

- Å beholde ordføreren og få et bredt flertall som kan styre forutsigbart og bli enig om et felles budsjett.

- Hvordan tolker du valgresultatet, der dere går noe tilbake, men fortsatt er det største partiet?

- Det forteller meg at Høyre i Ski har fått bred fornyet tillit, og oppslutningen har ikke gått så mye ned som andre steder.

Høyre heller mot sentrum

Høyre har mistet et mandat, mens samarbeidspartiet Frp har mistet to.

- Dette betyr at velgerne i Ski ønsker en politikk som heller mer inn mot sentrum. Med utgangspunkt i dette må vi gå ut bredt og få med Venstre, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne i et samarbeid, sier Anne Kristine Linnestad.

Disse tre partiene har fått inn to representanter hver, og det har nådd ØB at det er en mulighet for at de vil forhandle samlet, både med Høyre og Ap.

- Hvordan reagerer du hvis det ikke tipper i din og Høyres retning?

- Da blir jeg veldig skuffet, men må riste av meg nederlaget og tenke at det er nytt valg om fire år. Men vi er ikke der ennå. Det har tikket gode tilbakemeldinger i dag, og jeg er fornøyd med det vi har gjort disse fire årene, sier Anne Kristine Linnestad.

Barn og omsorg

- Hvilke saker er det viktig å få gjennomslag for nå som dere skal forhandle?

- Å kunne fortsette det forebyggende arbeidet for barn og unge, etterutdanning for lærere og øke kvaliteten i omsorgstjenestene, sier sittende ordfører.

Kommentarer til denne saken